Un american în vârstă de 49 de ani, Vem Miller, a fost arestat sâmbătă în apropierea unui miting al lui Donald Trump, la Coachella, În California, cu privire la deţinerea ilegală a mai multor arme, după care a fost eliberat pe cauţiune în aceeaşi seară, a anunţat în weekend biroul şerifului local, în contextul în care candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă a fost vizat deja în două tentative de asasinare, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

NUMEROASE ARME

Vem Miller, un locuitor din Las Vegas, a fost reţinut sâmbătă, către ora locală 17.00 (duminică, 3.00, ora României), la bordul unui SUV negru, potrivit Reuters.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

El se afla ”în posesia unei puşti, unui pistol încărcat şi unui încărcător de mare capacitate”, la bordul maşinii sale, potrivit unui comunicat al biriului şerifului din comitatul Riverside, în California.

Potrivit forţelor de ordine, înăuntrul maşinii sale era o mare dezordine, iar aceasta avea un număr de înmatriculare fals. Vehiculul nu este înregistrat.

Vem Miller avea asupra sa mai multe permise de condus şi paşapoarte pe diferite nume.

FOST CANDIDAT ÎN ALEGERI LOCALE

Potrivit USA Todey, Vem Miller a obţinut un master la Universitate Californie din Los Angeles (UCLA), este înregistrat în statul Neveda ca republican şi a candidat în alegeri la Congrsul acestui stat în 2022, un scrutin în care a fost înfrânt.

În 2022, el declara Las Vegas Review-Journal că este un ”republican conservator” şi un american ”îngrozit de ceea ce se întâmplă în ţară”.

El spunea că a candidat în alegerile din Nevada în 2022 pentru că credea că ”ţara este câştigată de tiranie”.

SE DECLARĂ ARMEAN

După ce a fost eliberat, bărbatul a făcut declaraţii la Fox News. El dă asigurări că este armean şi susţine că toate documentele de identitate pe care le deţine sunt autentice, dar că în unele apare numele său armean întreg, iar în altele nu.

Cu privire la armele de foc pe care le avea în posesie, Vem Miller a declarat că ele sunt declarate toate la autorităţi şi a dat asigurări că le-a cumpărat după ce a fost ameninţat cu moartea.

”Călătoresc mereu cu armele mele de foc în spatele camionului meu”, a declarat el, dând asigurări că nu le foloseşte niciodată şi că este ”mai mult decât novice” în acest subiect.

SE DECLARĂ UN SUSŢINĂTOR AL LUI TRUMP

Potrivit şerifului comitatului Rivervide, Vem Miller s-a dat drept un jurnalist pentru a putea intra la miting.

USA Today îl prezintă pe Vem Millier ca fiind un profesionist din domeniul televiziunii şi cinematografiei.

Vem Miller dă asigurări, la rândul său, că lucrează în domeniul media de 30 de ani şi că a lansat un podcast împotriva ”cenzurii” din acest mediu. Acest podcast se numeşte "Blood money" (”Bani murdari”) şi evocă probleme de ”corupţie, controversă şi conspiraţie”, potrivit site-ului său.

Despre opiniile sale politice, americanul declară că a fost democrat, dar că de-acum este ”mai mult republican”.

”Sunt un susţinător al lui Donald Trump 100%”, susţine el.

”Este un om pe care-l admir profund”, susţine Vem Miller, care-l cataloghează pe magnatul în domeniul imobiliar ”curajos” pentru că s-a luat de presă.

ELIBERAT PE CAUŢIUNE ŞI URMÂND SĂ FIE PREZENTATV ÎN FAŢA JUSTIŢIEI

”Fostul preşedinte Trump nu a fost în pericol”, a apreciat Secret Service într-un comunicat comun cu poliţia federală (FBI) şi biroul Departamentului Justiţiei.

”Dacă mă întrebaţi în acest moment, agenţii mei probabil au împiedicat a treia tentativă de asasinare” a lui Donald Trump, a declaratk, cu toate acestea, într-o conferinţă de presă şeriful Chad Bianco.

Acest oficial ales este cunoscut ca fiind un susţinător al fostului preşedinte şi s-a exprimat la mitingul de sâmbătă seara.

FBI, Secret Service şi Departamentul Justiţiei au anunţat împreună că ancheta este deschisă şi continuă.

Vem Miller a fost eliberat sâmbătă seara în schimbul plăţii unei cauţiuni în sumă de 5.000 de dolari şi urmează să se înfăţişeze la tribunal la 2 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.