Un britanic care a escaladat Turnul Eiffel la bustul gol şi fără măsuri de protecţie duminică după-amiaza, în ultima zi a Jocurilor Olimpice (JO) de la Paris, după care a fost reţinut şi plasat în arest preventiv, urmează să plătească o contribuţie cetăţenească unei asociaţii, anunţă luni Parchetul Parisului, contactat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bărbatul a fost văzut ”în timp ce escalada Turnul Eiffel” duminică, spre ora locală 14.45 (15.45, ora României), a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

El a fost arestat rapid de către serviciile de poliţie şi plasat în arest preventiv.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La sfârşitul perioadei de arest el a fost prezentat unui delegat al procurorului, care a pronunţat o alternativă la urmăriri.

Căţărătorul urmează astfel să plătească o contribuţie cetăţenească unei asociaţii de ajutare a victimelor, a anunţat parchetul.

Suma pe care britanicul o are de plătit nu a fost comunicată.

În imagini difuzate pe reţele de socializare apare un bărbat, pe jumătate dezbrăcat, ecaladând monumentul fără coardă.

În aceste imagini el se afla deasupra inelelor olimpice instalate pe Turnul Eiffel cu ocazia Jocurilor Olimpice, a căror Ceremonie de Închidere a avut loc duminică seara la Stade de France, la Saint-Denis, în Seine-Saint-Denis.

Monumentul a fost închis timp de aproximativ o oră din cauza acestei ascensiuni, a anunţat Socieutatea de Exploatare a Turnului Eiffel (SETE).

Parchetul Parisului a deschis o anchetă, încredinţată Comisariatului Arondismentului al VII-lea, cu privire la punerea în pericol a vieţii celuilalt şi pătrundere într-un loc istoric sau cultural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.