Un cargou - M/V Tutor - atacat săptămâna trecută de către rebeli huthi, abandonată în largul Yemenului, s-a scufundat în Marea Roşie, anunţă Agenţia britanică de Securitate Maritimă (UKMTO), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

M/V Tutor, o navă greacă sub pavilion liberian, a fost lovit la 12 iunie de o dronă maritimă şi de o rachetă, un membru filipnez al echipajului a fost ucis, iar nava a suferit avarii grave, potrivit Statelor Unite, care conduc o coaliţie la Marea Roşie şi la Golful Aden împotriva rebelilor huthi, susţinuţi de Iran.

Forţe maritime desfăşurate în zonă au anunţat ”fragmente maritime şi hidrocarburi în ultimul loc semnalat”, a anunţat marţi UKMTO.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Credem că nava s-a scufundat”, anunţă agenţia britanică.

Cargoul a fost abandonat de echipaj, din cauza unei spărturi prin care intra apă, provocată de o rachetă trasă din zona oraşului yemenit Hodeida, aflat sub controlul huthi, potrivit UKMTO.

Huthi, care deţin controlul unei părţi a Yemenului devastat de război, desfăşoară de luni de zile atacuri în largul Yemenului împotriva unor nave care deservesc, susţin ei, Israelul şi spun că acţionează în susţinerea palestinienilor din Fâşia Gaza, bombardaţi de Israel, care se află în război împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

La câteva zile după atacarea M/V Tutor, alt cargou atins de rachete trase din Yemen de către rebeli a fost abandonat de către echipaj.

Un marinar din Sri Lanka a fost grav rănit în acest atac.

În martie, vrachierul Rubymar s-a scufndat în Marea Roşie - cu mii de tone de îngrăşăminte la bord -, după ce coca i-a fost avariată într-un tir de rachetă al huthi.

Aceste atacuri în această zonă maritimă considerată esenţială în comerţul mondial au făcut să ”explodeze” costul asigurărilor şi au determinat numeroase întreprinderi de transport maririm să navigheze prin sudul Africii, un drum cu mult mai lung.

Marţi, forţe americane au anunţat că au distrus în ultima zi opt drone aparţinând rebelilor huthi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.