Bilanţul victimelor taifunului Yagi în nordul Vietnamului, care a provocat inundaţii şi alunecări de teren, a crescut la 197, a anunţat joi guvernul vietnamez. De asemenea, 128 de persoane sunt date dispărute şi peste 250.000 de hectare de terenuri agricole au fost distruse, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bilanţul anterior era, miercuri, de 155 de morţi. De asemenea, aproximativ 800 de persoane erau rănite.

În  capitala Hanoi, mii de persoane care locuiau în apropierea fluviului umflat au fost evacuate, în timp ce apele acestuia au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Mai multe cartiere din Hanoi au rămas inundate joi, agenţia meteorologică prognozând puţine schimbări în ceea ce priveşte nivelul apei Fluviului Roşu în următoarele 24 de ore.

Ţara este afectată de impactul taifunului Yagi, cea mai puternică furtună care a lovit Asia în acest an, care a atins uscatul sâmbătă..

În provincia Thai Nguyen se află cea mai mare fabrică de smartphone-uri Samsung Electronics din Vietnam. Apele inundaţiilor s-au retras în unele părţi ale provinciei, unde au loc acum eforturi de curăţare. 

Taifunul a întrerupt, de asemenea, alimentarea cu energie electrică şi a smuls acoperişurile mai multor fabrici din provinciile Haiphong şi Quang Ninh, oprind producţia. Mai multe ţări, inclusiv Australia, Japonia, Coreea de Sud şi SUA, au declarat că trimit ajutoare Vietnamului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.