Atacul cu rachete lansat duminică după-amiază de forţele armate ucrainene asupra oraşului Sevastopol din Crimeea a afectat 151 de persoane, a declarat guvernatorul oraşului, Mihail Razvojaev, care anterior anunţase şi un bilanţ de cinci morţi, pe care ulterior l-a revizuit la patru, potrivit Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Potrivit informaţiilor de la ora (locală) 21:00, patru persoane au fost ucise, inclusiv doi copii; 151 de persoane au cerut ajutor medical, 82 au fost spitalizate", a scris Razvojaev pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că s-a deplasat personal la spitalele care au primit răniţi şi s-a asigurat că a fost acordată asistenţa necesară.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Anterior, în cursul după-amiezii, el anunţase că cinci persoane, dintre care trei copii, au fost ucise la Sevastopol, iar alţi cinci copii se află la terapie intensivă.

Guvernatorul oraşului a mai spus că preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor în cadrul unei conversaţii telefonice.

Luni a fost declarată zi de doliu în Sevastopol din cauza tragediei cauzate de atacul ucrainean cu rachete asupra oraşului, a mai anunţat Razvojaev.

Ministerul rus al Apărării a declarat că în atacul de la Sevastopol forţele armate ucrainene au folosit duminică rachete ATACMS furnizate de SUA cu focoase de tip cluster. Patru dintre ele au fost doborâte, iar una a fost deviată de apărarea aeriană rusă şi a explodat deasupra oraşului.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.