Sugarul Santiago, născut foarte prematur, răpit luni de la o maternitate din regiunea pariziană unde era îngrijit, a fost găsit în viaţă, împreună cu părinţii săi, într-un hotel, în Olanda, declară Parchetul din Bobigny AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Santiago a fost găsit împreună cu părinţii săi, ei sunt toţi în viaţă, într-un hotel” în regiunea Amsterdam, a anunţat o purtătoare de cuvânt a parchetului, fără să ofere alte informaţii.

Santiago a fost răpit luni seara de către părinţii săi francezi, în vârstă de 23 şi 25 de ani, din Secţia de Neonatologie a Spitalului Robert-Ballanger de la Aulnay-sous-Bois, în Seine-Saint-Denis, în apropiere de Paris. Apoi părinţii săi au fugit în Belgia.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Bebeluşul avea 17 zile la momentul răpirii. Născut foarte prematur - cu opt săptămâni înainte de termen - el are nevoie de îngrijiri medicale constante.

Mandate de arestare şi mandate europene de arestare pe numele părinţilor săi au fost difuzate la nivel european şi mai larg prin Interpol, anunţa vineri într-un comunicat procurorul Republicii din departamentul Seine-Saint-Denis, Eric Mathais.

Motivele răpirii rîmân de clarificat, potrivit parchetului, însă probabil că părinţilor le-a fost frică să nu piardă tutela copilului şi să nu fie dat în plasament. Ei au avut, în ziua faptelor, un interviu cu echipe de la spital.

Într-o conferinţă de presă, joi, la Bobigny, poliţia şi justiţia s-au declarat ”extrem de îngrijorate” de sănătatea copilului, dar au refuzat să-şi ”piardă speranţa” de a-l regăsi în viaţă. Procurorul din Bobigny le-a cerut părinţilor fugari să conducă bebeluşul ”imediat la cel mai apropiat spital”.

Trei persoane din anturajul lor au fost arestate marţi în Seine-Saint-Denis. Doi bărbaţi, un minor şi un adult, au fost inculpaţi cu privire la răpire şi sechestrare a unui minor în vârstă de până la 15 ani în bandă organizată şi au fost încarceraţi provizoriu. Ei au recunoscut că au însoţit cuplul şi bebeluşul în fuga acestora în Belgia.

Dispariţia lui Santiago a condus la declanşarea unei alerte de răpire, marţi, în Franţa. Poliţia federală belgiană a preluat apoi ştaeta şi a difuzat marţi seara un apel către populaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.