Unul dintre asaltatorii emblematici ai Congresului american, Jacob Chansley, în vârstă de 36 de ani, la bustul gol, tatuat şi care purta o căciulă cu coarne de bizon, urmează să-şi recupereze săptămâna aceasta căciula şi lancea, confiscate de către autorităţi, a stabilit un judecător american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Întrucât Guvernul nu a stabilit că mai are nevoie de aceste obiecte ca elemente de probă (...), Curtea aprobă cererea lui Jacob Chansley", anunţă într-o hotărâre judecătorul Royce Lamberth de la un tribunal federal din Washington.

Jacob Chansley, un ”şaman” autoproclamat şi un susţinător al unor teorii ale complotului din nebuloasa QAnon, a luat parte la lurarea cu asalt a Congresului la 6 ianuarie 2021, împreună cu alţi susţinători ai lui Donald Trump, cu scopul de a împiedica aleşii să valideze victoria democratului Joe biden în alegerile prezidenţiale din 2020.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cunoscut şi sub numele de Jake Angeli, ”bărbatul cu coarne” a intrat în hemiciclul Senatului, s-a aşezat pe scaunul vicepreşedintelui de atunci Mike Pence şi a lăsat un bilet în care scria că ”este doar o problemă de timp, vine justiţia!”.

Tânărul, originar din Phoenix, în Arizona, a fost arestat câteva zile după fapte şi a pledat vinovat, în septembrie 2021, de obstrucţionarea unei proceduri oficiale.

El a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare şi a fost eliberat în primăvara lui 2023, însă lucrurile personale, confiscate după arestare, i-au fost reţinute.

În total, 1.100 de persoane au inculpate cu privire la o participare la luarea cu asalt sângeroasă a Capitoliului, potrivit unor date de la Departamentul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.