Baloane nord-coreene care transportau gunoaie au aterizat în apropierea biroului prezidenţial din Coreea de Sud, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gunoiul transportat de baloane a fost identificat în zona din jurul complexului guvernamental din zona Yongsan, a precizat, miercuri, Serviciul prezidenţial de securitate. Obiectele din baloane nu conţineau contaminanţi sau alte riscuri, a adăugat acesta.

Începând cu luna mai, Coreea de Nord a trimis periodic sute de baloane care transportau un sortiment de gunoi peste graniţa puternic fortificată cu Sudul, determinând armata sud-coreeană să reînceapă transmisiunile prin difuzoare care vizează Nordul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Nordul a declarat că se răzbună pe o campanie de propagandă continuă a dezertorilor şi activiştilor nord-coreeni din Sud, care trimit în mod regulat baloane gonflabile conţinând pliante anti-Phenian, alături de alimente, medicamente, bani şi stick-uri USB încărcate cu videoclipuri K-pop şi drame.

Coreea de Nord a trimis un alt lot de baloane încărcate cu gunoaie mai devreme miercuri, a confirmat armata sud-coreeană.

”Având în vedere direcţia actuală a vântului, care este de vest, baloanele suspecte de gunoi îndreptate spre Sud se îndreaptă spre partea de nord a (provinciei) Gyeonggi”, a declarat Şeful de Stat Major (JUS).

Din 2022, biroul prezidenţial din Coreea de Sud se află în Yongsan, un cartier central din Seul, după ce preşedintele Yoon Suk Yeol a rupt cu decenii de tradiţie şi a părăsit Casa Albastră, mai retrasă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.