Premierul francez în exerciţiu Gabriel Attal a anunţat marţi, într-o reuniune a grupului deputaţilor puterii, că va ”merge până la capătul sarcinii” sale şi a denunţat acorduri între membri ai opoziţiei, în prima sa luare de cuvânt după dizolvarea Adunării Naţionale franceze în urma înfrângerii macroniştilor de către extrema dreaptă în alegerile europene, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La reuniune au participat puţini deputaţi, în contexul în care majoritatea se află în campanie în vederea alegerilor legislative anticipate de la 30 iunie şi 7 iulie.

”Toate partidele vorbesc despre ei şi despre ciolan. Noi trebuie să vorbim despre francezi, acesta este lucrul care ne diferenţiază”, a declarat el, potrivit unor participanţi, scrie ziarul.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a denunţat acordul încheiat luni seara între partide de stânga, inclusiv La france insoumise (LFI, stânga radicală).

”Trebuie să denunţăm acest acord nedemn”, a cerut el.

”S-au dus după ciolan”, ar fi conchis şeful în exerciţiu al Guvernului, referindu-se la alegerea socialiştilor, ecologiştilor şi comuniştilor de a-şi depăşi divergenţele cu LFI.

”Puteau să ne spună că nu ştiau în 2022 care ar fi atitidinea LFI. Nu mai pot să spună asta azi, pentru că ştiu foarte bine care este”, a declarat el, referindu-se la spargerea NUPES înaintea alegerilor europene.

”Eu fac diferenţa între un deputat LFI şi francezi. Ştiu că un francez care votează cu stânga”, dacă are de votat ”în turul doi între un candidat RN şi noi, se va gândi la ţară, având în vedere pericolul RN-ului la putere”, a declarat el, sugerând astfel că un ”baraj republican” ar putea funcţiona în continuare.

El a apreciat că scrutinul prevăzut în mai puţin de trei săptămâni le va permite francezilor să tranşeze ”o alegere de societate”, ”alegerea între cei care respectă regulile şi persoanele, între cei care au obţinut rezultate economice fără precedent şi haosul financiar şi social”, a atacat în continuare Gabriel Attal Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta), marele favorit în aceste alegeri anticipate.

”Ne angajăm pentru că ştim că, cu RN, leacul va fi mai rău decât răul”, a denunţat premierul francez, care a participat la dezbateri cu liderul RN Jordan Bardella în campania în vederea alegerilor europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.