Serviciile de salvare israeliene (MDA) au anunţat că 67 de persoane au fost rănite duminică într-un atac cu dronă al Hezbollah în oraşul Binyamina din centrul Israelului, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Magen David Adom, 4 dintre răniţi sunt în stare critică, 5 în stare gravă, iar 14 în stare moderată. Restul sunt răniţi uşor. Toţi au fost evacuaţi la spitale.

Gruparea militantă Hezbollah a fost învinuită pentru acest atac, unul dintre cele mai grave care au afectat Israelul într-un an de război.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Datorită sistemelor avansate de apărare aeriană ale Israelului, este rar ca atât de mulţi oameni să fie răniţi de drone sau rachete.

Canal 12 susţine că Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul oraşului Haifa, potrivit armatei israeliene.

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul.

Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniţi.

Atacul de duminică seara a avut loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite Israelului un nou sistem de apărare aeriană - cu tot cu trupe aferente - pentru a contribui la consolidarea protecţiei acestuia împotriva rachetelor.

Un oficial de rang înalt al Hezbollah a declarat pentru al-Jazeera că gruparea a atacat lângă Binyamina cu „un escadron” de drone kamikaze. „Capacităţile rezistenţei sunt încă puternice şi sunt capabile să ajungă în spatele liniilor de apărare ale Israelului”, a declarat oficialul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.