Un tribunal danez a condamnat miercuri un polonez în vârstă de 39 de ani la patru luni de închisoare şi a dispus să fie expulzat după agresarea premierului danez Mette Frederiksen, în iunie, la Copenhaga, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acest bărbat, a cărei identitate nu poate fi divulgată în presă, potrivit deciziei autorităţilor daneze, a fost reţinut imediat după ce a atacat-o la 7 iunie pe Mette Frederiksen, care se plimba într-o piaţă, în capitala daneză.

”V-am găsit vinovat de faptul că l-aţi lovit cu pumnul în urmărul drept pe premier”, i-a spus judecătorul Jacob Scherfig inculpatului, după un proces de două zile.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Agresorului, care a locuit cinci ani în Danemarca, i se interzice, după expulzare, să se întoarcă în această ţară scandinavă timp de şase ani.

La proces, el a negat orice responsabilitate şi a recunoscut că-şi aminteşte că s-a trezit în faţa şefei Guvernului, pe care a recunoscut-o, dar nu şi că a atins-o.

El a declarat că această pierdere de memorie este rezultatul atât al alcoolului pe care l-a consumat anterior şi care a început să-şi facă efectul, cât şi al surprizei de se afla brusc atât de aproape de Frederiksen.

După citirea hotărârii, el a declarat completului prin intermediul avocatului său că-i acceptă hotărârea.

O ”uşoară entorsă cervicală” a fost descoperită de către medici după examinarea medicală a şefei Guvernului, în vârstă de 45 de ani.

Ea a suferit apoi dureri la umăr şi braţ.

Agresorul său a fost găsit vinovat de violenţă împotriva unui funcţionar şi de mai multe capete de acuzare de exhibiţionism şi fraudă în alte incidente.

Nici acuzarea şi nici apărarea nu au chemat-o pe şefa Guvernului ca martor în timpul procesului, după ce parchetul a anunţat că poate prezenta un dosar suficient de solid fără mărturia acesteia.

Mette Frederiksen, aleasă prima oară premier în 2019, la vârsta de 41 de ani, a fost realeasă în 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.