Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat la o adunare la Caracas că nu va mai folosi aplicaţia de mesagerie WhatsApp a întreprinderii americane Meta şi îi îndeamnă pe venezueleni să o boicoteze, evocând ”ameninţări”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Voi rupe relaţiile cu WhatsApp, pentru că WhatsApp este folosită pentru a ameninţa Venezuela. Prin urmare voi şterge definitiv WhatsApp din telefonul meu”, a anunţat el luni la acest miting în centrul capitalei venezuelene.

”Încet, încet îmi voi muta contactele pe Telegram şi WeChat. Trebuie s-o facem. Spuneţi nu WhatsApp!”, a îndemnat el mulţimea.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Afară cu WhatsApp din Venzuela! Pentru că acolo criminalii ameninţă tineretul, conducătorii populari”, a tunat el.

În opinia şefului statului venezuelean, aplicaţia ar fi folosită în vederea ”ameninţării” familiilor militarilor şi poliţişti.

Ministerul Comunicaţiilor a transferat deja grupul corespondenţilor străini de pe WhatsApp pe Telegram.

Nicolas Maduro acuza duminică faptul că reţele de socializare sunt folosite în promovarea ”divizării” şi ”urii” între venezueleni şi a arătat cu degetul atât Instagram, de asemenea proprietatea grupului Meta, cât şi TikTok.

Guvernul Maduro este supus unor presiuni naţionale şi internaţionale după ce autorităţile electorale din Venezuela l-au declarat învingător în alegerile de la 28 iulie şi au refuzat să publice rezultatele votului.

Opoziţia subliniază că rezultatul său detaliat arată că Edmundo Gonzalez, candidatul său, a obţinut 67% dintre voturile exprimate, o victorie cu o marjă de aproape patru milioane de voturi - mai multe decât dublu faţă de susţinerea lui Maduro, un rezultat conform unor sondaje independente realizate la ieşirea de la urne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.