Activiste feministe italience din cadrul organizaţiei ”Bruciamo tutto” (”Să ardem totul”), care luptă împotriva feminicidului, au stropit cu vopsea de un roşu aprins scările Bisericii Trinità dei Monti, în Piaţa Spaniei, la Roma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase activişti de la ”Bruciamo Tutto” au fost arestaţi de către poliţie în urma acestei acţiuni de protest în care au folosit vopsea pentru copii, care poate fi spălată.

Ei au agitat foi de hârtie cu liste ale victimelor recente ale feminicidului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Este sângele lor, un masacru pe care societatea refuză să-l vadă (...), ca şi cum ar fi normal să mori de mâna propriului soţ, partener sau fiu”, declară într-un comunicat o activistă.

Numele organizaţiei este inspirat de vorbele surorii lui Giulia Cecchettin, o studentă ucisă de către fostul său prieten, anul trecut, o crimă care a îndurerat şi înfuriat întreaga Italie împotriva violenţei a căror victime sunt femeile.

”Nu respectaţi un moment de reculegere pentru Giulia, ci ardeţi totul!”, tuna atunci Elena Cecchettin, care cerea o revoluţie culturală.

Scara, concepută de arhitectul Francesco de Sanctis în perioada 1723-1726, dominată de Biserica Serenisimă Trinità dei Monti, este unul dintre monumentele embelmatice ale capitalei italiene.

”O intervenţie de curăţare a permis evitarea la timp a unor pagube ireversibile la monument”, au anunţat autorităţile municipale.

Manifestanţii sunt adesea activişti ecologişti care ţintesc tot mai des situri culturale în campanii prin care vor să obţină publicitate.

Săptămna trecută, activişti de la organizaţia engleză ”Just Stop Oil” au pulverizat o substanţă portocalie pe Stonehenge, un sit preistoric înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Guvernul premierului de extremă dreapta Giorgia Meloni a înăsprit sancţiunile aplicate persoanelor care produc pagube monumentelor şi siturilor culturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.