Cu doar trei luni înainte de alegerile prezidenţiale din 2024, mii de oameni s-au adunat în Chicago în această săptămână pentru a o susţine pe vicepreşedinta în funcţie Kamala Harris la Convenţia Naţională Democrată. După primele două zile de celebrare ale partidului, democraţii se reunesc miercuri la United Center Arena pentru a-l asculta pe guvernatorul de Minnesota, Tim Walz, candidatul partidului pentru funcţia de vicepreşedinte, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Seara va cuprinde o listă completă de democraţi proeminenţi, inclusiv vedetele în ascensiune Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvaniei, Wes Moore, guvernatorul statului Maryland, şi Pete Buttigieg, secretarul transporturilor.

Convenţia a debutat luni cu discursul preşedintelui Joe Biden, la o oră de maximă audienţă - un discurs emoţionant care a fost întrerupt frecvent de aplauze furtunoase şi scandări precum „Mulţumesc, Joe” sau „Te iubim, Joe”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Marţi a avut loc ceremonialul votului prin apel nominal, în cadrul căruia delegaţii statelor şi-au declarat sprijinul pentru alianţa Harris-Walz, iar seara s-a încheiat cu discursurile entuziaste ale lui Barack şi Michelle Obama.

Partidul a desemnat-o deja oficial pe vicepreşedinta Harris drept candidat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, după ce preşedintele Biden s-a retras din cursă. Apelul nominal de marţi a fost o formalitate, cu spectacole din partea unor celebrităţi, inclusiv a rapperului Lil Jon.

Convenţiile politice din SUA, care au loc la fiecare patru ani înainte de alegerile prezidenţiale, datează din anii 1830, când un grup de delegaţi democraţi care îl susţineau pe preşedintele Andrew Jackson s-au reunit la Baltimore pentru a-l nominaliza pentru un al doilea mandat.

CE URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÂMPLE MIERCURI?

Lista oratorilor de miercuri îi include pe fostul preşedinte Bill Clinton, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi liderul minorităţii democrate din Cameră Hakeem Jeffries.

Partenerul de cursă al Kamalei Harris, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, va ţine discursul de maximă audienţă, după nominalizarea sa.

Înainte de discursul lui Walz, delegaţii vor asculta declaraţii ale unor senatori americani proeminenţi, printre care Cory Booker din New Jersey, Chris Murphy din Connecticut, Catherine Cortez Masto din Nevada şi Amy Klobuchar din Minnesota.

Doi guvernatori democraţi - Josh Shapiro din Pennsylvania şi Wes Moore din Maryland - care reprezintă următoarea generaţie de lideri ai partidului vor avea, de asemenea, roluri însemnate.

Dar seara nu îi va avea în prim-plan doar pe democraţi. Olivia Troye, un oficial al administraţiei Trump, şi Geoff Duncan, un republican care a fost guvernator adjunct al Georgiei până în 2023, vor face, de asemenea, declaraţii.

Cea mai importantă seară a Convenţiei este însă joi, când vicepreşedinta Harris va urca pe scenă. Ea va accepta în mod oficial nominalizarea prezidenţială şi îşi va ţine discursul în ultima seară a convenţiei, care are tema „Pentru viitor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.