Ursul care a alertat marţi seară populaţia şi autorităţile din Focşani nu a putut fi relocat, el fiind alungat, în cele din urmă, într-o zonă nepopulată de pe albia râului Milcov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conform Jandarmeriei Vrancea, marţi seară, prin apel la 112, a fost semnalată prezenţa unui urs la periferia municipiului Focşani. Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani s-a deplasat la faţa locului, constatând că cele sesizate se confirmă. 

Imediat a fost constituită echipa de intervenţie, formată din: jandarmi, medic veterinar, poliţişti, reprezentanţi ai AJVPS Vrancea, echipă condusă de către primarul municipiului Focşani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

După constituirea echipei de intervenţie s-a luat decizia tranchilizării şi ulterior relocării ursului, însă nu s-a mai putut interveni din cauza faptului că acesta s-a retras într-o zonă cu vegetaţie deasă, vizibilitatea fiind scăzută.

Pentru a preveni orice incident, ursul a fost alungat într-o zonă nepopulată de pe albia râului Milcov, în mediul natural, fiind folosite măsuri de alungare specializate active - semnale acustice şi luminoase. Ursul avea aproximativ 2-3 ani si 50-60 kg. 

Alături de jandarmi au participat forte din cadrul I.P.J. Vrancea, I.S.U. Vrancea şi SMURD Vrancea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.