Trei tineri care în ultimul an au vândut cantităţi de cocaină şi canabis unor consumatori din mai multe judeţe au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de trafic de droguri, după ce în maşina în care se aflau au fost găsite 200 de grame de cocaină. Ancheta procurorilor DIICOT arată că cei trei aduceau în ţară droguri din Spania, introducând stupefiantele în colete trimise cu autocarul. Unul dintre traficanţi se îmbarca în autocar ca pasager pentru a se asigura că drogurile ajung în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Doi dintre cei trei bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri au fost prinşi în flagrant, săptămâna aceasta, pe raza judeţului Sibiu  în timp ce deţineau în autoturismul cu care se deplasau peste 200 de grame cocaină. Drogul de mare risc urmat să fie comercializat, afirmă procurorii.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
„Din cercetările efectuate a rezultat că inculpaţii au procurat cocaina din Spania şi  au ascuns-o într-un bagaj, după care au  revenit în ţară cu o cursă terestră de transport persoane. De asemenea,  probatoriul administrat a relevat  că, în perioada septembrie 2023- iulie 2024, cei trei inculpaţi s-au deplasat cu avionul în Spania şi au achiziţionat cantităţi de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină) pe care le-au introdus în România . Drogurile au fost ascunse în colete iar pentru a se asigura că ajung la destinaţie, unul dintre inculpaţi  s-a  îmbarcat în calitate de pasager în autocarul prin intermediul căruia erau transportate” se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de DIICOT.  
 
După ce erau aduse în ţară, drogurile au fost depozitate la locuinţa unuia dintre suspecţi, unde erau porţionate şi ambalate în vederea vânzării.
 
Miercuri, 31 iulie, cei trei au fost prezentaţi unui complet de judecată din cadrul Tribunalului Vâlcea, care a dispus arestarea preventivă în cazul lor, pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care sunt inculpaţi pentru trafic de droguri de mare risc, introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.