Un bărbat de 60 de ani, acuzat că a luat cu forţa o persoană, a urcat-o într-o maşină şi a dus-o la o fermă din judeţul Iaşi unde a sechestrat-o şi a obligat-o să muncească, este cercetat de poliţişti. În perioada 2015-2020, suspectul ar fi ţinut un alt bărbat la aceeaşi fermă. Bărbatul acuzat este fostul primar al localităţii ieşene Schitu Duca, Mihai Mihalache. El a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - “În urma probatoriului administrat de poliţişti, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Iaşi. Mâine, 15.08.2024, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Iaşi.

Mihai Mihalache a fost primar al localităţii ieşene Schitu Duca timp de mai multe mandate, fiind cunoscut pentru comportamentul său violent la adresa localnicilor. El a pierdut alegerile la Primărie în anul 2020.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”La data de 14 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Poliţiei Municipiului Iaşi au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Iaşi, la o persoană (un bărbat de 60 de ani) bănuită de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie”, a transmis, miercuri, Polişia Română.

Sursa citată a precizat că, la data de 09.08.2024, suspectul ar fi luat un bărbat de 62 de ani, din comuna Schitu Duca, fără voia sa, şi l-ar fi introdus într-un autoturism şi transportat la o fermă de pe raza comunei Schitu Duca, unde l-ar fi obligat să presteze diferite munci.

”De asemenea, tot în urma investigaţiilor efectuate, a rezultat că în perioada 2015-2020, persoana bănuită ar fi ţinut un alt bărbat, fără voia sa, la o fermă din comuna Schitu Duca, unde ar fi fost forţat să presteze anumite munci, fără a fi remunerat”, a mai transmis sursa citată.

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate mai multe probe, iar persoana a fost dusă la sediul poliţiei pentru cercetări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.