Un autocamion care transporta gaz lichefiat s-a răsturnat între localităţile Odvoş şi Conop din judeţul Arad. Şoferul a reuşit să se salveze, el refuzând transportul la spital. A fost creat un perimetru de siguranţă de 800 de metri, iar traficul rutier a fost deviat pe DJ 682.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE: - Sunt scurgeri de lichid din cisterna răsturnată care transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanţă uşor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranţă.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”La ora 21:00 a ajuns echipa din cadrul societăţii comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate împreună cu reprezentanţii societăţii comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid. Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, începând cu ora 21:30, pompierii militari arădeni intervin cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor”, a transmis ISU Arad.
 
De asemenea, se mai intervine cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad.
 
La locul evenimentului urmează să ajungă şi un reprezentant al Gărzii de Mediu pentru evaluarea situaţiei, a mai precizat ISU Arad.
 

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Accident rutier - autocamion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat între localităţile Odvoş şi Conop. Intervin pompierii militari ai Secţiei Bârzava cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD. La locul evenimentului a fost alocată şi autospeciala CBRN din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad”, a transmis ISU Arad.

Şoferul autocamionului a reuşit să se salveze. ”Din primele informaţii, nu sunt victime încarcerate. Şoferul autocamionului s-a autoevacuat în condiţii de siguranţă, acesta fiind conştient şi cooperant. În urma evaluării medicale, el a refuzat transportul la spital”, a mai precizat ISU Arad.

Potrivit sursei citate, se acţionează pentru crearea unui perimetru de siguranţă pe o rază de 800 de metri.

”Urmare a evenimentului rutier dintre localităţile Odvoş şi Conop, traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682, în vederea asigurării măsurilor specifice, de către pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş Arad”, a precizat şi IPJ Arad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.