Poliţiştii din Timiş au făcut, miercuri, 12 percheziţii domiciliare în Timiş, Ilfov şi Bucureşti la o grupare care vindea maşini de lux care anterior au fost achiziţionate în leasing. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ar fi implicat şi un avocat din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Anchetatorii afirmă că au fost achiziţionate, în leasing mai multe limuzine de lux, a căror valoare depăşeşte 2 milioane de lei. Cei implicaţi înşelau, prin diverse mecanisme, instituţii financiare, IFN-uri, bănci şi societăţi de leasing, folosindu-se de date financiare false ale unor firme, pentru a ajunge în postesia limuzinelor de lux. Maşinile erau vândute, ulterior, la 30 la sută din valoare. Una dintre maşini a fost găsită în Bulgaria, susţin anchetatorii.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2024 şi până în prezent, mai multe persoane, specializate în crearea de mecanisme financiare de fraudare a instituţiilor bancare, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi prin persoane interpuse, s-ar fi folosit de prezentarea unor date financiare nereale sau tranzacţii comerciale fictive, achiziţionând (în sistem leasing) autoturisme de lux, cu o valoare de peste 2.100.000 de lei. Ulterior, persoanele în cauză ar fi înstrăinat autoturismele, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos”, a precizat IPJ Timiş, miercuri, într-un comunicat de presă.
 
În total au fost făcute 12 percheziţii, dintre care câte una în Bucureşti şi Ilfov şi alte 10 în Timiş. Anchetatorii au ridicat mai multe documente.
 
Cei vizaţi sunt cercetaţi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.