Peste 130 de persoane cazate în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, judeţul Suceava, au fost evacuate, sâmbătă după amiază, după ce un incendiu a izbucnit la acoperişul de deasupra intrăŕii secundare în clădirea centrului. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie. În urma incendiului, provocat cel mai probabil de fumatul în loc nepermis, nu sunt victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a

 

Apelul care anunţa incendiul de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică a fost dat la 112 sâmbătă, în jurul orei 17:00.

”Deoarece Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică avea cazaţi 136 de beneficiari, pentru gestionarea optimă a misiunii, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă a declanşat Planul Roşu de Intervenţie. Astfel, spre locul intervenţiei au fost alocate, gradual, cinci autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o ambulanţă SMURD, două ATPVM (autospecială de transport personal şi victime multiple) şi un microbuz de transport persoane. În sprijon, au fost trimise patru autospeciale de la SVSU Cornu Luncii (2), Mălini şi Slatina şi două echipaje SAJ. De asemenea, au fost solicitate şi câte un microbuz şi un ATPVM de la ISU Botoşani şi ISU Neamţ”, transmite ISU Suceava.

Primele care au ajuns la faţa locului au fost echipajele pompierilor militari suceveni, care au localizat şi lichidat incendiul.

În aceste condiţii, Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat, iar forţele solicitate în sprijin de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă învecinate au fost întoarse din drum. Flăcările s-au manifestat la astereala acoperişului de deasupra intrării secundare a unui spaţiu de cazare pentru beneficiari, fiind au fost afectaţi aproximativ 30 de metri pătraţi de astereală din lemn.

Clădirea a fost inundată cu fum, acesta fiind evacuat cu ajutorul ventilatoarelor specializate, dar şi natural, prin deschiderea uşilor şi ferestrelor.

”Cele 136 de persoane cazate au fost evacuate în siguranţă de către personalul angajat al centrului, până la sosirea pompierilor. După finalizarea acestor operaţiuni, beneficiarii se vor putea întoarce în spaţiile de cazare”, precizează pompierii. Aceştia au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.