Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, comisarul şef de poliţie Mihai Răduţă, a afirmat, vineri, că, în primele şase luni ale acestui an, un accent deosebit al activităţii a constat în identificarea şi indisponibilizarea averilor membrilor grupurilor infracţionale, deoarece este cunoscut faptul că un grup infracţional este eradicat doar atunci când este slăbită şi puterea financiară a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principalele priorităţi în materie de combatere a infracţiunilor de criminalitate organizată au constat în destructurarea reţelelor infracţionale specializate în trafic de droguri, precum şi în operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de minori, trafic de persoane şi migranţi, a infracţiunilor din sfera criminalităţii informatice şi macro-criminalităţii economico financiare. Aş dori să menţionez că un accent deosebit s-a pus în materia identificării şi indisponibilizării averilor membrilor grupurilor infracţionale (sau a persoanelor interpuse apropiate acestora), în vederea măsurii confiscării. Acest obiectiv a fost realizat prin investigaţiile financiare, realizate în prealabil”, a declarat, vineri, şeful BCCO Bucureşti, Mihai Răduţă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, ”este cunoscut faptul că un grup infracţional este eradicat doar atunci când este slăbită şi puterea financiară a acestuia”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”În sens contrar, după executarea unor pedepse privative de libertate, membrii grupurilor se pot reactiva tocmai prin prisma puterii averilor, acumulate din săvârşirea infracţiunilor”, a mai transmis Răduţă.

Acesta a explicat, de asemenea, că s-a pus accent pe monitorizarea tuturor festivalurilor de muzică din Bucureşti.

De exemplu, pe perioada Festivalului SAGA, în perimetrul zonei şi în interior, au fost depistate 68 de persoane, ce aveau asupra lor substanţe interzise (COCAINĂ, MDMA, 3 MMC) constituindu-se corelativ dosare penale pentru infracţiuni din sfera legii 143 din 2000.

”Aşa cum a fost comunicat public, în contextul acestui festival, premergător desfăşurări lui, am intensificat munca de documentare şi am scos din piaţă aproximativ 22.000 de de comprimate de ecstasy (7,5 kilograme), care puteau însemna tot atâtea victime în rândul tinerilor. În acest caz, doi traficanţi de droguri au fost arestaţi preventiv. De asemenea, în timp ce se aflau în incinta unui complex, în care se desfăşura acest festival de muzică, poliţiştii au prins în flagrant delict 2 persoane, care au deţinut şi vândut mai multe comprimate ecstasy (drog de mare risc)”, a mai transmis Răduţă.

Acesta s-a referit şi la captura de 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piaţă de peste 1.000.000 de euro.  

”Drogurile erau îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate. Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind ulterior prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a mai transmis Răduţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.