Un fost maior şi fost şef de personal în cadrul Bazei 48 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Bucureşti este cercetat sub control judiciar de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 2.300 de euro de la o persoană pentru a-i facilita angajarea pe un post de personal civil contractual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând cu 8 august, faţă de inculpatul Marius-Ilie Pîntea, la data faptei având gradul de maior şi ocupând funcţia de Şef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – U.M. 01668 Bucureşti, pentru luare de mită.

”În cursul lunii august 2023, inculpatul Pîntea Marius-Ilie, în calitate de Şef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ar fi primit în numerar suma de 2.300 de euro de la o persoană (suspect în cauză), pentru ca acesta să-i faciliteze angajarea în cadrul unităţii militare respective pe un post de personal civil contractual. Până în prezent persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unităţii militare unde îşi desfăşoară activitatea inculpatul Pîntea Marius-Ilie”, arată DNA, joi, într-un comunicat de presă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Inculpatului Pîntea Marius-Ilie i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, el trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

Inculpatului Pîntea Marius-Ilie i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.