Bărbatul de 44 de ani din judeţul Neamţ care şi-a ucis mama şi un vecin, apoi a rănit o femeie şi un poliţist se afla în evidenţele medicilor cu probleme psihice. Anchetatorii nu au putut stabili mobilul primei crime şi nici nu au reuşit să comunice cu bărbatul în primele ore de la comiterea faptelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, bărbatul şi-a atacat mama, marţi dimineaţă, cu un par şi un cuţit, tăindu-i gâtul. Scandalul a fost auzit de un vecini al femeii de 71 de ani, care a încercat să intervină, însă, în momentul în care a ajuns în curtea locuinţei victimei, a fost bătut şi înjunghiat de către bărbat.

La scurt timp, vecinul victimei, de 78 de ani, a murit, iar soţia acestuia, care a intervenit în acelaşi conflict, a fost rănită grav, fiindu-i perforat un plămân.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Între timp, poliţiştii au ajuns la locuinţa femeii de 71 de ani şi, în încercarea de a-l opri pe bărbat, unul dintre agenţi a tras patru focuri de armă în aer. Cu toate acestea, bărbatul de 44 de ani l-a atacat pe poliţist cu o sapă şi un cuţit, rănindu-l la braţ şi abdomen. Ulterior, în sprijinul echipajului de poliţie au venit forţe suplimentare de ordine, în cele din urmă agresorul fiind încătuşat.  

Cele două persoane rănite - femeia şi poliţistul - au fost transportate la spital, fiind supuse unor intervenţii chirugicale.  

”Suspectul în acest caz figurează în evidenţele medicilor cu afecţiuni psihice, dar nu de o gravitate deosebită. De altfel, până acum nu s-a manifestat violent şi nici nu se cunoaşte mobilul crimei iniţiale. În primele ore de la comiterea faptelor, nu s-a putut comunicat cu bărbatul de 44 de ani faţă de care se va lua o măsură preventivă”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, Virgil Cornea.

Procurorul de caz a întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 44 de ani pentru două infracţiuni de omor calificat, două tentative de omor şi pentru o faptă de ultraj. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.