Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în ultimele 24 de ore 34 de persoane au fost salvate sau evacuate din patru localităţi din Galaţi, în urma inundaţiilor produse în acest judeţ. De asemenea, autorităţile acţionează, luni dimineaţa, pentru a îndepărta apa din mai multe gospodării şi locuinţe din judeţele Iaşi şi Vaslui. Într-o localitate din Vaslui au fost deversări controlate ca urmare a depăşirii cotei de pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii IGSU au anunţat, luni, că în urma inundaţiilor puternice au fost afectate 21 de localităţi din Iaşi, Galaţi, Timiş şi Vaslui.
”Pe parcursul zilei de ieri, un număr de 34 persoane au fost salvate/evacuate din patru localităţi (Pechea, Slobozia Conachi, Vameş şi Stoicani) din judeţul Galaţi. De asemenea, în cursul zilei de ieri, două persoane au fost găsite decedate pe raza a două localităţi (Slobozia Conachi şi Suhurlui) din judeţul Galaţi, iar o persoană din localitatea Costache Negri/GL este în continuare dată dispărută de la domiciliu”, au transmis luni reprezentanţii IGSU.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ei au menţionat că în cursul zilei de duminică au fost făcute transporturi de materiale şi produse scoase din rezervele de stat cu ajutorul a 16 autocamioane din dotarea IGSU. 
De asemenea, circulaţia rutieră a fost afectată din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil pe DN 25 în judeţul Galaţi şi pe două drumuri judeţene DJ 251 şi DJ 253.
IGSU a adăugat că au fost înregistrate avarii la reţeaua de energie electrică în nouă localităţi din Galaţi, iar peste 4.200 de consumatori au fost afectaţi. 
Reprezentanţii IGSU au mai anunţat că, luni, au loc intervenţii în localităţile Chiraftei, Corod, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Mastacani, Pechea, Tudor Vladimirescu, Slobozia Conachi, Stoicani,
Suhurlui, Vames din judeţul Galaţi pentru evacuarea apei şi curăţarea gospodăriilor. 
Astfel, în localitatea Pechea au fost 27 de persoane evacuate, în Slobozia Conachi o persoană a murit şi alta a fost evacuată, în localitatea Stoicani au fost trei persoane evacuate, în localitatea Suhurlui – o persoană decedată, în localitatea Vames – trei persoane evacuate. 
În Iaşi pompierii intervin la două case şi şapte curţi inundate. De asemenea, două autoturisme sunt blocate într-un pasaj rutier inundat, iar o parcare este inundată.  Totodată, în localitatea Târgu Frumos o curte este inundată. 
În judeţul Vaslui, luni dimineaţa, în localitatea Berezeni are loc monitorizarea Acumulării Muşata unde se înregistrează deversări controlate urmare a depăşirii cotei de pericol. Nivelul apei a scăzut cu doi centimetri, debitul apei în aval este tranzitat fără probleme, au precizat reprezentanţii IGSU.
De asemenea, în localităţile Murgeni şi Zorleni se intervine pentru evacuarea apei şi curăţarea gospodăriilor. 
În judeţul Timiş intervenţiile au fost finalizate.  În Timişoara s-au prăbuşit şase copaci care au avariat două maşini, iar în Giroc a căzut un copac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.