Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat, în ultimele două săptămâni, peste 150 de percheziţii în dosare penale cu infracţiuni economice şi au pus în aplicare 22 de mandate de aducere. Faţă de nouă persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate, iar valoarea măsurilor asiguratorii depăşeşte 8.300.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

În perioada 18 – 29 septembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 157 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 22 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri privative de libertate faţă de nouă persoane şi au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 8.300.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 1.821 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2.200.000 de lei.

S-a dipus indisponibilizarea a 190 kilograme de tutun, 123.160 de ţigarete, 96.000 de tuburi pentru umplut cu tutun, 23 de dispozitive de injectat tutburi, 1.270 de litri de alcool, 11 autoturisme, 23 de aparate tip slot machine şi 2.520 de articole vestimentare.

De exemplu, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale ale Poliţiei Române, cu sprijinul Europol şi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov.

Activităţile s-au desfăşuart la sediul unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziţia publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiţionat şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2014, cei în cauză ar fi pus la dispoziţia publicului, prin intermediul unui site online, fără acordul titularilor, programe de televiziune cu acces condiţionat.

În schimbul acestui serviciu, ar fi fost încasaţi peste 1.500.000 de lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste programe, sume de bani care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.