O femeie a fost trimisă în judecată de procurorii din Hunedoara după ce i-a promis unui poliţist suma de 10.000 de lei pentru ca acesta să nu ia măsuri în ceea ce îl priveşte pe tatăl ei, care fusese prins băut la volan. Poliţistul a refuzat mita şi a formulat denunţ la DGA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a finalizat cercetările efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară ai DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara şi a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, persoană fără calitate specială, pentru dare de mită.

”În fapt, inculpata, cu intenţie, în data de 24.03.2024, a promis suma de 10.000 lei unui agent de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Geoagiu - Formaţiunea de Ordine Publică - Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, denunţător în cauză, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu. În fapt, agentul de poliţie ar fi trebuit ca, în schimbul banilor, să creeze o situaţia avantajoasă pentru tatăl inculpatei care fusese identificat în trafic conducând un autoturism sub influenţa alcoolului, respectiv să nu dispună măsurile legale necesare în vederea angajării răspunderii incidente”, arată, joi, DGA.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Poliţistul a refuzat categoric propunerea, formulând denunţ pentru dare de mită, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara au desfăşurat actele de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz, care au stat la baza probatoriului în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.