Poliţiştii din Gorj au descins, marţi, la şase adrese din acest judeţ şi din Olt şi Argeş, unde au făcut percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată. Anchetatorii suspectează că reprezentanţii unei firme din Caracal, care avea magazin în piaţa centrală din Motru, nu au trecut în evidenţele contabile vânzări de produse importate din China în valoare 1,5 milioane de lei, prejudiciind astfel bugetul de stat cu aproape jumătate de milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, împreună cu cei de la Olt şi Argeş, au fost făcute, marţi, şase percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj, Olt şi Argeş, existând suspiciuni de vaziune fiscală în formă continuată.
 
Anchetatorii suspectează că reprezentantul unei firme cu sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, şi unicul punct de lucru declarat în municipiul Motru, în Piaţa Centrală, a omis să treacă în evidenţele contabile vânzări de peste 1,5 milioane de lei.
 
”Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023, reprezentantul societăţii comerciale în cauză nu ar fi înregistrat în totalitate în evidenţele contabile veniturile obţinute din activităţile comerciale derulate prin punctul de lucru, nefiind evidenţiaţi 1.669.855,39 de lei. Ca urmare a acestei fapte, a fost prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 476.975 de lei”, transmite Poliţia judeţeană Gorj.
 
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că este vorba despre produse importate din China, care au fost vândute fără ca tranzacţiile să fie declarate în contabilitate.

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.