Un nou dosar penal a fost deschis de către anchetatorii din Braşov în urma incidentelor violente produse sâmbătă în oraşul Săcele, unde un bărbat care a atacat cu toporul un jandarm a fost împuşcat mortal de un poliţist. Fratele bărbatului împuşcat este cercetat pentru ultraj prin ameninţare, el fiind reţinut după ce l-a ameninţat cu moartea pe poliţistul care a folosit arma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarul care îl vizează pe fratele bărbatului împuşcat este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. ”Imediat după incident (după momentul împuşcării bărbatului de 36 de ani – n.r.) , în timp ce organele competente îşi îndeplineau atribuţiile specifice (întocmire acte procedurale, examinare locaţie, acordarea de prim-ajutor), unul dintre poliţiştii implicaţi a fost ameninţat în mod repetat cu moartea de către fratele persoanei care era supusă măsurilor de prim-ajutor, în legătură directă cu modul de gestionare a conflictului şi cu uzul de armă de foc”, informează, duminică, oficialii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe poliţist a fost reţinut pentru 24 de ore iar procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă. Duminică, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. El este cercetat pentru ultraj prin ameninţare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Un bărbat de 36 de ani a murit, sâmbătă, după ce un poliţist care intervenea alături de un jandarm pentru aplanarea unui conflict, în oraşul Săcele, a tras de două ori spre el.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că poliţistul a tras întâi în aer şi a folosit arma în condiţiile în care bărbatul a atacat cu toporul pe jandarmul care făcea parte din echipa de intervenţie, aceştia subliniind că acţiunea poliţistului a salvat viaţa colegului său jandarm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.