Poliţiştii din Argeş au făcut, miercuri, 26 de percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane fizice în şapte dosare penale care au ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală cu prejudiciu total de milioane de lei. Dosarele vizează activitatea unor magazine, dar şi a unui vânzător de maşini second hand care au omis să treacă în evidenţele contabile toate operaţiunile comerciale derulate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Descinderile făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au avut loc, miercuri, la adrese din judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti, în 7 cauze penale privind evaziune fiscală.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 2021-2023, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziţionate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achiziţiile realizate şi veniturile obtinuţe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei”, informează oficialii Poliţiei judeţene Argeş.
 
Un alt dosar penal vizează un vânzător de maşini la mâna a doua. Ancheta a arătat că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă ţară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.
 
”În cea de-a şaptea cauză penală a reieşit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social şi ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operaţiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale şi vamale”, precizează sursa citată.
 
În total, şapte persoane vor fi duse la sediul Poliţiei, pentru audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.