Angajatul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu care a furat mâncare din cantina unităţii medicale a fost demis, la finalizarea anchetei interne, au anunţat, marţi, oficialii spitalului. Ancheta a demonstrat că alimentele urmau să fie folosite la un eveniment familial. Alţi patru angajaţi - trei bucatari şi un muncitor - au fost sancţionaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 29 august 2024, la Blocul Alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a finalizat raportul şi l-a înaintat astăzi managerului unităţii medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că muncitorul necalificat de la Blocul Alimentar a luat decizia de a sustrage toate produsele găsite de poliţişti în maşina sa personală, urmând a le folosi la un eveniment în familie”, a transmis, marţi, Spitalul Judeţean Târgu Jiu, ăbtr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, având în vedere declaraţiile celor convocaţi de membrii comisiei de cercetare, în cazul a trei bucătari şi unui alt muncitor la Blocul Alimentar au fost constatate abateri disciplinare săvârşite de aceştia. Cei patru nu au respectat îndatoririle de serviciu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Astfel, în baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis sancţionarea muncitorului necalificat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, sancţiune disciplinară prevăzută de art. 248 alin.1, lit. e) din Codul Muncii. În cazul celorlalţi patru angajaţi, managerul unităţii a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare de reducere a salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni”, se mai arată în comunicat.

 Angajatul a fost prins, în luna august, cu produse alimentare şi caserole în portbagajul autoturismului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.