Bucureştenii au protestat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei din Capitală, unde numărul manifestanţilor ajunsese la 80.000. Protestatarii au scandat ”DNA să vină să vă ia", "Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Abrogaţi şi demisionaţi!", "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta", "Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit". Manifestaţia din Piaţa Victoriei s-a încheiat după aproximativ şapte ore. Ultimii protestatari au plecat din piaţă aplaudându-i pe jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE 00:57 Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, jandarmii le-au spus "Noapte bună" ultimilor protestatari

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat după aproximativ şapte ore, jandarmii spunându-le "Noapte bună" ultimilor protestatari care au plecat din faţa sediului Guvernului.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La rândul lor, protestatarii i-au aplaudat pe jandarmi, înainte să plece spre case.

Bucureştenii au protestat, joi, pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de adoptarea ordonanţei prin care sunt modificate codurile penale. Numărul manifestanţilor a ajuns până la 80.000.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Oamenii au scandat "Demisia", "Cine nu sare nu vrea schimbare", "Liviu Dragnea îţi dorim, îţi dorim tot neamu'/ Să te duci la puşcărie cu Sorin Grindeanu","Corupţia ucide", "Noaptea, ca hoţii", "Vrem mai mult decât orice distrugerea PSD", "Nu puteţi voi minţi cât putem noi protesta","Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Refuz acest abuz" "Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Jandarmii sunt cu noi", "Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă", "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul", "Abrogaţi şi apoi plecaţi!". Participanţii la protest au bătut în tobe şi au suflat în vuvuzele.

 

UPDATE  00:34 Circa 30 de oameni au mai rămas în Piaţa Victoriei: "Jos mustaţa"

Circa 30 de oameni au mai rămas, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei scandează: "Jos mustaţa", "Noaptea, ca hoţii" şi îi aplaudă pe jandarmi. În Piaţă a apărut şi o ambulanţă.

Aproximativ 30 de persoane mai sunt, la această oră, în Piaţa Victoriei, în dreptul intrării principale în sediul Guvernului. Protestatarii agită steaguri, fluieră şi strigă: "Jos mustaţa", "Noaptea, ca hoţii", "DNA să vină să vă ia".

Manifestanţii îi aplaudă pe jandarmii care, între timp, au demontat aproape toate gardurile.

UPDATE 00.00: Aproximativ 300 de manifestanţi au mai rămas în Piaţa Victoriei

În Piaţa Victoriei din Capitală se mai află, la această oră, aproximativ 300 de manifestanţi,  la intrarea principală a Guvernului. Oamenii  scandează "Demisia", "Hoţii" şi "Cine nu sare nu vrea schimbare".

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

UPDATE 23.25: În Piaţa Victoriei mai sunt aproximativ 5.000 de oameni 

În Piaţa Victoriei se mai află, la această oră, aproximativ 5.000 de manifestanţi, majoritatea comasaţi la gardul care îi desparte cordonul de jandarmi. Oamenii  scandează "Demisia", "Cine nu sare nu vrea schimbare", bat în tobe şi suflă în vuvuzele.

De asemenea, mai sunt două grupuri compacte, de aproximativ 300 de persoane, în apropierea Muzeului Antipa. În acea zonă s-a aflat şi un grup de tineri care au cântat la instrumente de percuţie.

UPDATE 23:02 Circa 15.000 de manifestanţi mai sunt în Piaţa Victoriei, oamenii continuă să plece

În Piaţa Victoriei se mai află, la această oră, aproximativ 15.000 de manifestanţi care scandează "PSD, ciuma roşie", bat în tobe şi suflă în vuvuzele.

Grupuri mari continuă să părăsească Piaţa Victoriei, în care, la momentul culminant al manifestaţiei, s-au aflat aproximativ 80.000 de oameni.

UPDATE 22.40: Manifestanţii au început să plece din Piaţa Victoriei, la această oră mai sunt aproximativ 20.000 de persoane

UPDATE 22:28 Dispozitive de jandarmi suplimentate în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara din Capitală

Dispozitivele de jandarmi sunt suplimentate la această oră în apropiere de sediul Guvernului, în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, forţele de ordine fiind pregătite de intervenţie.

Circa 40 de jandarmi s-au grupat, la ora transmiterii acestei ştiri, în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, pregătiţi de intervenţie, cu căştile pe cap.

Un reprezentant al jandarmilor, aflat în Piaţa Victoriei, a declarat, pentru News.ro, că au fost reţinute, până la această oră, cinci-şase persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice. Majoritatea celor reţinuţi au fost descoperiţi cu ajutorul manifestanţilor din Piaţă, a precizat sursa citată.

Între timp, numărul demonstranţilor a ajuns la circa 80.000. La această oră, în piaţă se scandează: "Liviu Dragnea îţi dorim, îţii dorim tot neamu'/ Să te duci la puşcărie cu Sorin Grindeanu".

Oamenii au mai scandat "Corupţia ucide", "Noaptea ca hoţii", "Vrem mai mult decât orice distrugerea PSD", "Nu puteţi voi minţi cât putem noi protesta","Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Refuz acest abuz" "Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Jandarmii sunt cu noi", "Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă", "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul", "Abrogaţi şi apoi plecaţi!", "DNA să vină să vă ia!".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie: "Jos labele de pe DNA, "Nu puteţi cumpăra toate generaţiile".

UPDATE 22.00: Numărul manifestanţilor a ajuns la 80.000

UPDATE 21.30: Jandarmeria: Două persoane care aveau materiale pirotehnice asupra lor au fost conduse la secţie

Jandarmii au descoperit, joi seară, în apropiere de Piaţa Victoriei din Capitală, două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

Cele două persoane au fost descoperite în apropiere de locul protestului din Capitală, în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Materialele pirotehnice au fost găsite în urma unui control corporal efectuat de jandarmi, cele două persoane fiind conduse la o secţie de poliţie pentru audieri, a precizat Enache.

El a mai spus că un alt bărbat, care a fost scos mai devreme de jandarmi din mijlocul mulţimii, la solicitarea manifestanţilor, consuma băuturi alcoolice în Piaţa Victoriei. Bărbatul a fost legitimat şi îndepărtat din zonă, a adăugat Enache.

UPDATE 21.25: Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 50.000

Numărul manifestanţilor aflaţi în Piaţa Victoriei la acest moment a ajuns la 50.000.

UPDATE 21.00: 40.000 de oameni scandează în Piaţa Victoriei împotriva Guvernului şi a lui Liviu Dragnea

Numărul celor aflaţi în Piaţa Victoriei a ajuns la 40.000 şi continuă să crească. Manifestanţii scandează: "România nu RoHoţia", "Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit" sau au pancarte cu diverse mesaje: "Abrogaţi şi plecaţi", "Nu puteţi cumpăra toate generaţiile" şi "Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România". Mai mulţi oameni le împart ceai manifestanţilor.

UPDATE 20:36: Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 35.000

Aproximativ 35.000 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, iar bulevardele de acces către piaţă sunt pline de oameni care se îndreaptă către manifestaţie.

Oamenii scandează: "Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Jandarmii sunt cu noi", "Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă", "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul".

De la metrou continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

UPDATE 20:18: Circa 25.000 de oameni în Piaţa Victoriei: "Mâine dimineaţă radem o mustaţă"

Aproximativ 25.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii scandează:"Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Jandarmii sunt cu noi", "Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă", "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul".

De la metrou continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei. Unii dintre manifestanţi sunt însoţiţi de copii. Manifestanţii au steaguri şi fluiere.

UPDATE 19:55: Circa 20.000 de oameni în Piaţa Victoriei: "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi"

Circa 20.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii scandează: "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul".

Circulaţia este blocată în Piaţa Victoriei.

La solicitarea demonstranţilor, jandarmii au îndepărtat din piaţă un agitator. Pe o tarabă sunt oferite gratuit participanţilor la protest ceai, cornuri şi sandvişuri.

Demonstranţii continuă să vină în Piaţă.

UPDATE 19.30: Jandarmii au scos din mulţime un agitator semnalat de manifestanţi. Circa 10.000 de oameni în Piaţa Victoriei

Circa 10.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!", "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie", "Hoţii","Abrogaţi şi demisionaţi!","Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta", oamenii continuând să vină, iar circulaţia este blocată în Piaţa Victoriei.

Jandarmii au scos din mulţimea aflată în Piaţa Victoriei un agitator, la solicitarea mai multor manifestanţi. 

Pe o tarabă sunt oferite gratuit participanţilor la protest ceai, cornuri şi sandvişuri.

UPDATE 19.15 Circa 6.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, oamenii continuă să vină în număr mare

Circa 6.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar numeroşi manifestanţi continuând să vină atât de la metrou, cât şi de pe străzile şi bulevardele adiacente pieţei.

Circulaţia a fost blocată pe Bulvardul Kiseleff, perimetrul îngrădit de jandarmi lărgindu-se din ce în ce mai mult.

Manifestanţii strigă: "Abrogare", "Ieşiţi afară să daţi socoteală", "Abrogaţi şi demisionaţi!" "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta", "Hoţii, hoţii", "DNA să vină să vă ia", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!" şi au un banner pe care scrie: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii". Mulţimea fluieră şi huiduie, afişând un banner pe care se poate citi: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii", iar majoritatea şoferilor care trec prin zonă claxonează. De asemenea, demonstranţii au cântat imnul României.

O fetiţă venită cu tatăl ei la protest le-a oferit flori jandarmilor. După gestul acesteia, jandarmii au cumpărat şi ei flori şi le-au împărţit manifestanţilor.  

Jandarmii le-au împărţit oamenilor şi fluturaşi cu mesaje în care le cer să se delimiteze de orice acţiune violentă. " #Nu aşa#Jandarmeria protejează, Delimitează-te de cei care produc violenţe!, Îndepărtează-te cât mai repede de zona de contact dintre jandarmi şi turbulenţi, mai ales dacă ai venit însoţit de copii, Nu încerca tu să îi opreşti, Turbulenţii vor încerca să se ascundă în mulţime, Nu-i lăsa şi îndepărtează-te cât mai mult, Respectă aceste indicaţii, Jandarmeria va acţiona numai împotriva violenţelor", sunt mesajele de pe fluturaşii împărţiţi de jandarmi.

UPDATE 18:50: Circa 4.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei. Jandarmii cumpără flori şi le împart manifestanţilor

Circa 4.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând: "Abrogaţi şi demisionaţi!","Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta". Jandarmii cumpără flori şi le împart manifestanţilor, după ce o fetiţă venită la protest cu tatăl ei a oferit flori unora dintre ei.

Manifestanţii strigă: "Abrogare", "Ieşiţi afară să daţi socoteală", "Abrogaţi şi demisionaţi!" "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta","Hoţii, hoţii", "DNA să vină să vă ia" , "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!" şi au un banner pe care scrie: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii".

De asemenea, oamenii au cântat imnul României.

Numărul manifestanţilor continuă să crească, grupuri mari de oameni îndreptându-se spre Piaţa Victoriei.

În jurul orei 18.00, în Piaţa Victoriei din Capitală se aflau deja peste 1.000 de oameni, scandând: "PSD, ciuma roşie", "România, trezeşte-te", "Noaptea ca hoţii".

Mulţimea fluieră şi huiduie, afişând un banner pe care se poate citi: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii".

Circulaţia se defăşoară normal la această oră, protestatarii aflându-se în spatele gardurilor montate de jandarmi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că la protestele care au avut loc marţi faţă de OUG privind modificarea codurilor penale au participat aproximativ 45.000 de persoane, în timp ce miercuri au ieşit în stradă 200.000 de persoane în întreaga ţară, cea mai mare prezenţă înregistrându-se la Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Iaşi, Craiova, Baia Mare şi Constanţa.

Miercuri seară, numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns până la 130.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.