Scandalul sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care participă milioane de femei pe reţelele de socializare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Femeile care participă la această campanie povestesc despre propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul ”#MeToo” (”Şi eu”, n.r.).

Mişcarea a fost pornită de actriţa Alyssa Milano, duminică, care le-a cerut persoanelor care îi urmăresc activitatea pe reţelele de socializare să publice comentarii cu mesajul ”Me Too”, în cazul în care au fost vreodată hărţuite sau agresate sexual.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Campania reprezintă o reacţie la scandalul sexual în care este implicat Harvey Weinstein, producător care susţine că toate relaţiile sexuale pe care le-a avut au fost consensuale.

Mesajul iniţial publicat de Alyssa Milano a primit peste 37.000 de comentarii, iar hashtagul ”Me Too” s-a aflat între cele mai populare trenduri pe Twitter în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Pe Facebook, aproximativ 7 milioane de persoane discutau, luni după-amiaza, despre această campanie.

”Am trăit acest lucru, la fel ca multe alte persoane. Nu este în regulă. Este o problemă care trebuie să fie luată în serios şi oprită”, a scris un utilizator, pe Twitter. 

La campanie au participat şi personalităţi din industria divertismentului, precum Lady Gaga, actriţa premiată cu Oscar Anna Paquin şi actriţa Evan Rachel Wood, cunoscută pentru apariţia sa în ”Westworld”, care au povestit că au fost violate.

De asemenea, la campanie au participat bărbaţi care au spus că sunt victime ale agresiunii sexuale. Între aceştia se numără actorul Javier Munoz, cunoscut pentru apariţia sa în musicalul “Hamilton”, jucat pe Broadway.

”Nu ştiu dacă are relevanţă, având în vedere că este o poveste spusă de un bărbat gay. Dar mi s-a întâmplat. De mai multe ori”, a scris el pe Twitter. 

În Franţa, jurnalista Sandra Muller a iniţiat un demers similar, folosind hashtagurile ”#balancetonporc” şi ”#squealonyourpig”.  Între persoanele care şi-au împărtăşit experienţa nefericită s-a numărat jurnalista Anais Dent, care a povestit că la primul internship la care a participat, la vârsta de 18 ani, redactorul-şef a sărutat-o împotriva voinţei ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.