Regizorul Radu Jude, câştigător al Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc/ Bad Luck Banging or Loony Porn”, se pregăteşte să înceapă în România producţia la viitorul său proiect, a declarat cineastul pentru Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„A Case History” analizează relaţiile dintre indivizi şi companiile multinaţionale în euforia noului capitalism românesc, plecând de la povestea reală a pregătirii şi filmării unui videoclip problematic privind siguranţa muncii. Filmările sunt programate să înceapă în această vară sau la începutul toamnei. 

„Filmul este format din două părţi care răspund între ele, formând un fel de diptic”, a declarat Jude pentru Variety. „Fiecare dintre ele explorează un anumit aspect al temei principale, iar imaginea finală este obţinută juxtapunându-le pe cele două în ceea ce putem numi „o poveste despre cinema şi economie. Este un film despre relaţiile de muncă, dar şi un film despre imagini şi felul în care sunt realizate şi locul lor în societate. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Prima parte a „A Case History” este un road movie care o urmăreşte pe Angela, o asistentă de producţie suprasolicitată, în vârstă de 35 de ani, care lucrează pentru o companie românească, şi care va conduce prin Bucureşti pentru a îndeplini o misiune a unei corporaţii multinaţionale.

„Această parte va fi şi un fel de dialog cu un film nu atât de cunoscut din 1981, „Angela merge mai departe/ Angela Moves On”, de Lucian Bratu, care are în prim plan o femeie şofer”, a spus Jude. „Voi filma în multe dintre locaţiile care apar în acel film, voi avea personajele sale principale jucând personaje secundare aici şi părţi din el vor intra şi în filmul meu”. 

Povestea din a doua parte are loc a doua zi şi urmăreşte mai multe personaje din prima parte, „într-un fel de making-of pentru un film de  corporaţie”, a spus regizorul.

„A Case History” este produs de Ada Solomon şi Adrian Sitaru de la 4Proof Film în co-producţie cu microFILM (Romania), Serge Lalou şi Perrine Feminier of Les Films d’Ici (Franţa), Paul Thiltges şi Adrien Chef of Paul Thiltges Distributions (Luxemburg), Ankica Tilic-Juric de la  Kinorama (Croaţia), Zsuzsanna Kiraly de la Flaneur Films (Germania), Dan Wechsler şi Jamal Zeinal-Zade de la Bord Cadre (Elveţia), şi Andreas Roald of Sovereign Films (Marea Britanie), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematogrfiei. 

Jude, care a câştigat Ursul de Argint la Berlinală în 2015 („Aferim!”), prezintă şi un nou proiect în cadrul pieţei de coproducţie în cadrul Festivalului. În prezent în curs de realizare, „Heia, Heia, Safari!” va consta din două naraţiuni separate.

„Este un film care se mişcă cumva între trecut (Primul Război Mondial) şi în prezent, în România şi în Germania, ficţiune şi documentar, iar ideea lui principală este cumva să arate cum este construită, folosită şi abuzată istoria”, spune Jude. „Heia, Heia, Safari!” este produs de Julia I. Peters şi Jutta Feit pentru jip Film & Verleih (Germania), Heleen Gerritsen şi Ada Solomon pentru microFILM (Romania).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.