Gojira, formaţia franceză progressive metal care a avut o apariţie explozivă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, este printre primele 10 formaţii confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Organizatorii au publicat pe pagina de Facebook lista primelor confirmări: Wind Rose, Obituary, Dying Fetus, Static X, Fit For A King, Devildriver, The Kovenant, Bane, Oranssi Pazuzu. 

Ediţia din 2025 va avea loc între 30 iulie şi 3 august. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Gojira a concertat pentru prima dată în România în 2013, la Rockstadt Extreme Fest de la Râşnov. La Bucureşti, a cântat în 2017. 

Înfiinţată în 1996, la Bayonne, trupa este formată din Joe Duplantier - voce, Mario Duplantier - tobe, Christian Andreu - chitară, Jean-Michel Labadie - bas.

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Gojira a avut o prestaţie explozivă la Conciergerie, unul dintre momentele controversate ale spectacolului de la Paris în care muzicienii au apărut ancoraţi pe clădire. Show-ul lor, alături de mezzosoprana Marina Viotti, a fost însoţit de flăcări.

Francezii au acompaniat unul dintre cele mai controversate tablouri ale serii: cel pe tema libertăţii, care a prezentat, în prim-plan, o Marie-Antoinette decapitată, cu capul ţinut în mâini şi intonând cântecul revoluţionar "Ah, ça ira...".

În timpul celor 2 minute şi 50 de secunde ale apariţiei lor, mai multe manechine ale Mariei-Antoinette îmbrăcate în roşu şi decapitate au fost vizibile la ferestrele clădirii, înainte ca spectacolul trupei să se încheie cu o ploaie de panglici roşii ca sângele.  

Trupa va începe în curând un turneu american. "Vom pleca într-un turneu de şapte săptămâni. Vom susţine câteva concerte rock uriaşe cu trupa Korn, în septembrie-octombrie. Şi încă lucrăm din greu la următorul nostru album, aşa că de îndată ce vom fi gata, vă vom da toate noutăţile", a declarat, pentru Le Point, bateristul Mario Duplantier. 

Până în prezent, trupa a lansat şapte albume, inclusiv "Magma" (2016), care a primit două nominalizări la premiile Grammy. Prima trupă franceză care a ocupat primul loc în topul american Billboard al albumelor hard rock, Gojira este cea mai cunoscută trupă rock franceză în străinătate, iar de la ceremonia de deschidere popularitatea lor a explodat pe platformele de streaming.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.