„The Seed of the Sacred Fig” cel mai nou film al regizorului iranian Mohammad Rasoulof a fost văzut seara trecută, în premieră naţională, de peste 4.000 de spectatori la proiecţia din deschiderea celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film ANONIMUL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mahsa Rostami actriţa din rolul principal al filmului a fost prezentă la Sfântu Gheorghe şi a introdus filmul: „simt o mare tristeţe când mă gândesc la Iran şi mi-aş fi dorit ca prietenii şi familia mea să fie acum cu mine în faţa acestui public atât de primitor. Este prima dată când văd filmul după Cannes şi îmi doresc să-l putem arăta curând şi în ţara mea natală” a spus aceasta emoţionată în aplauzele celor prezenţi.

Actriţa a părăsit Iranul şi locuieşte în prezent în Europa. Regizorul a fugit şi el din ţară chiar înainte de Festivalul de la Cannes unde filmul a fost prezentat în Competiţia Oficială şi a câştigat Premiul Special. „The Seed of the Sacred Fig” este distribuit în România de Bad Unicorn şi va putea fi văzut în curând şi în cinematografe.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Vocaţia mea, filmul” ajunge la a treia ediţie. Proiectul social-cultural de educaţie nonformală în rândul elevilor din zona Deltei Dunării a ajuns la a treia ediţie şi constă într-o serie de activităţi de stimulare şi facilitare a accesului la educaţie culturală. Participanţii vor beneficia şi anul acesta de întâlniri cu mai multe personalităţi din industria filmului şi media, printre aceştia numărându-se Amalia Enache (jurnalist), Emanuel Pârvu (actor şi regizor), Ciprian Chiujdea (actor), Diana Vasilescu (artist plastic), Ionuţ Mareş (critic de film). Paula Brezeanu din partea E.ON Energie România va discuta la rândul său cu elevii participanţi.

„Vocaţia mea, filmul” se desfăşoară în perioada 12-15 august în cadrul Festivalului ANONIMUL şi este un program organizat de Asociaţia FAMart cu sprijinul E.ON Energie România.

În seria Anonimul Talks s-a discutat astăzi la Cortul Festivalului din campingul Green Dolphin despre siguranţa femeilor, pornind de la filmul de deschidere. Andrada Cilibiu, activistă feministă la Centrul FILIA a intrat în dialog cu publicul festivalului punctând detalii importante despre hărţuire sexuală, cadru legal şi iniţiative care ar putea schimba situaţia curentă.
Următoarea discuţie este programată pentru mâine când vom vorbi despre cum promovăm eficient filmul românesc pentru a ajunge la publicul lui, într-o întâlnire informală între public şi reprezentanţi ai industriei: Ioana Ionescu (Cinema City), Monica Felea (distribuitor de film), Dana Rogoz (actriţă), Ada Solomon (producătoare) şi Miruna Berescu (producătoare), iar sâmbătă de întâlnim cu echipa filmului „Trei kilometri până la capătul lumii”.

Programul festivalului include două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraje, dar şi proiecţii în afara concursului. Toate vor avea loc în prezenţa membrilor echipelor de producţie şi vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât şi în sălile din Green Village.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 12-18 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

Programul ANONIMUL poate fi consultat pe https://bit.ly/ProgramAnonimul2024, iar biletele cu valoare zero pentru proiecţiile din săli pot fi procurate de pe https://eventbook.ro/festival/festivalul-international-de-film-independent-anonimul
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.