Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, le-a spus angajaţilor săi, în iulie, că operatorul celei mai utilizate reţele de socilializare din lume ”va face tot posibilul” să înfrângă eforturile aşteptate din partea candidatei democrate la preşedinţia SUA Elizabeth Warren de a diviza compania, dacă ar fi aleasă, potrivit înregistrării audio a două şedinţe, publicată de site-ul The Verge, transmite Reuters.
”Dacă ar fi aleasă preşedinte, atunci pun pariu că vom avea un proces şi pariez că îl vom câştiga. Şi asta va fi totuşi ceva rău pentru noi? Da. Vreau să spun că nu vreau să avem un proces major cu propriul guvern”, a afirmat Zuckerberg,, potrivit înregistrării audio.
Warren, care a cerut în martie divizarea Amazon.com, Facebook şi Alphabet, a dat rapid o replică pe Twitter.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Ceea ce ar fi foarte rău ar fi să nu rezolvăm problema unui sistem corupt care permite companiilor gigantice precum Facebook să se angajeze în practici anticoncurenţiale ilegale, care încalcă dreptul la confidenţialitate”, a scris Warren pe Twitter.
În înregistrarea audio, Zuckerberg afirmă că divizarea marilor companii de tehnologie ”ar face mai probabilă influenţarea alegerilor, pentru că în prezent companiile nu se coordonează şi nu lucrează împreună”.
Zuckerberg a mai provocat râsete afirmând că investiţiile în siguranţă ale Facebook sunt mai mari decât veniturile totale ale Twitter.
Acesta a publicat un comunicat pe pagina sa de Facebook, în legătură cu înregistrarea, cu toate că a arătat că discuţia ar fi trebuit să fie internă.
“Puteţi să o ascultaţi dacă sunteţi interesaţi să aflaţi o versiune nefiltrată a ceea ce gândesc şi spun angajaţilor”, a scris Zuckerberg.
Comisia Federală pentru Comerţ a deschis o investigaţie antitrust împotriva Facebook şi un grup de procurori generali, în frunte cu procurorul general din New York, au deschis la rândul lor o investigaţie.
Şi alţi candidaţi democraţi la preşedinţia SUA au criticat Facebook. Senatorul Bernie Sanders a afirmat că va încerca să divizeze Facebook, Google şi Amazon, în timp ce sentorul Kamala Harris a spus că ar analiza în mod serios o divizare.
Senatorul Amy Klobuchar, unul dintre parlamentarii care a introdus legea Honest Ads Act (legea pentru publicitate corectă), care ar obliga Facebook să facă publice achiziţiile de publicitate pe platforma sa, şi-a inaugurat campania cu un discurs în care a criticat marile companii de tehnologie.
Un alt director al companiei a declarat în această lună că Facebook este încrezătoare că va învinge o încercare de divizare a sa.
Cu peste 2 milioane de utilizatori pe lună, Facebook este în atenţia unor autorităţi de reglementare din întreaga lume din cauza practicilor legate de transferurile de date. Facebook a fost criticată şi pentru că nu a împiedicat amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.
Preşedintele Donald Trump şi alţi republicani au criticat platformele de socializare pentru discriminarea conservatorilor, fapt negat de acestea.
Zuckerberg a fost în Capitol Hill luna trecută, pentru prima oară de când a fost audiat în Congresul SUA, în aprilie 2018. În timp ce s-a aflat la Washington, Zuckerberg s-a întâlnit cu Trump şi cu membri ai Congresului.
În înregistrare, Zuckerberg a explicat de ce a refuzat solicitările de a fi audiat în Parlamente din toată lumea, inclusiv în Senatul SUA.
”Nu are sens pentru mine să merg la audieri în toate ţările care vor să mă prezint”, a spus acesta angajaţilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.