Compania aeriană low-cost Wizz Air le-a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro pentru zborurile anulate vara aceasta, din care 20% către pasagerii români, a declarat marţi József Váradi, CEO Wizz Air, într-o întâlnire cu presa la Bucureşti. De asemenea, compania a anunţat o nouă extindere semnificativă în Bucureşti. Astfel, în iunie 2024, Wizz Air va aloca încă două noi aeronave Airbus A321neo de ultimă generaţie bazei sale, va lansa o nouă rută către Leipzig, Germania, şi va creşte frecvenţele pe 21 dintre rutele sale existente în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vorbim de un total de câteva zeci de mii de pasageri care au fost afectaţi pe timpul verii de zborurile anulate, la nivel global. Din acest total, România e undeva la 20%, iar pentru lunile de vară, costurile de compensare se aproapie de 100 de milioane de euro. Compensăm oamenii în mod corespunzător, potrivit normelor europene”, spune József Váradi, CEO Wizz Air, care subliniază că în luna septembrie compania nu a anulat niciun zbor din România.

Wizz Air este compania aeriană cu cea mai mare cotă de piaţă din România, 54%, celelalte companii având cote de 13%, 10%, 9%.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Luna trecută nu a fost anulat absolut niciun zbor din România”, a subliniat el.

Compania a mai anunţat că în iunie 2024, Wizz Air va aloca încă două noi aeronave Airbus A321neo de ultimă generaţie bazei sale, va lansa o nouă rută către Leipzig, Germania (începâd cu 4 iunie 2024), şi va creşte frecvenţele pe 21 dintre rutele sale existente în Bucureşti. Cu această investiţie, compania aeriană va avea 19 aeronave staţionate şi 800 de persoane care vor lucra la baza din Bucureşti, aceasta devenind cea mai mare bază a Wizz Air, consolidându-şi totodată poziţia de lider de piaţă în ţară, cu o cotă de 57% anul viitor.

De asemenea, compania creşte şi frecvenţele pe mai multe zboruri de la Bucureşti, spre Alicante, Barcelona, Malaga, Tenerife, Valencia, Atena, Paris Beauvais, Catania, Milano Bergamo, Roma Fiumicino, Treviso, Torino, Dortmund, Bruxelles Charleroi, Copenhaga, Dubai, Larnaca, Liverpool, Memmingen, Praga, Salonic.

De la primul său zbor din România, în 2006, Wizz Air a devenit principala companie aeriană din ţară şi prima opţiune de călătorie cu avionul. Anunţul de astăzi presupune că, în 2024, Wizz Air va avea 36 de aeronave staţionate în România, la cele şase baze din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, şi o reţea ce cuprinde 171 de rute către 79 de destinaţii din 24 de ţări. În ultimii 17 ani, prezenţa companiei aeriene a contribuit la crearea a 1.600 de locuri de muncă în cadrul Wizz Air în România şi a altor peste 60.000 de locuri de muncă în industria ospitalităţii şi în industriile conexe.

„Astăzi, Wizz Air îşi consolidează poziţia de lider printre companiile aeriene din România. Această investiţie în operaţiunile noastre din România va transforma Bucureştiul în cea mai mare bază operaţională a Wizz Air, subliniind dedicarea noastră în ţară prin crearea de noi locuri de muncă în cadrul companiei şi în sector, prin stimularea economiei şi prin oferirea de opţiuni de călătorie la preţuri accesibile unui număr tot mai mare de pasageri. În prezent, avem deja peste 54% din cota de piaţă, în creştere la 57% anul viitor, ceea ce înseamnă că fiecare a doua persoană care călătoreşte cu avionul alege să zboare cu Wizz Air. Ne-am îmbunătăţit semnificativ operaţiunile, cu un procent de 99,3% dintre zboruri finalizate în România în această vară, menţinându-ne angajamentul de a îmbunătăţi şi mai mult această cifră”, spune József Váradi, CEO-ul Grupului Wizz Air.

Pe măsură ce Wizz Air continuă să îşi extindă operaţiunile în România, recrutează mai mulţi însoţitori de zbor. De asemenea, compania aeriană angajează în mod activ atât căpitani type rated şi non-type rated, cât şi prim ofiţeri cu experienţă, prin intermediul site-uliu de recrutare a piloţilor. Piloţii au opţiunea de a avansa rapid în carieră, de la cadet la prim ofiţer şi apoi pe scaunul căpitanului. Multe alte posturi specifice echipajul de zbor sunt, de asemenea, disponibile pentru piloţii care doresc să exceleze în rolurile lor. Pe lângă numeroasele beneficii oferite de companie, piloţii pot opta pentru o calificare sponsorizată de companie, în timp ce indemnizaţia de formare este plătită tuturor noilor veniţi pe parcursul perioadei de formare.

Wizz Air operează o flotă de 185 de aeronave Airbus A320 şi A321. Un număr de 51,1 milioane de pasageri au zburat cu Wizz Air în anul financiar F23, care s-a încheiat pe 31 martie 2023. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu abrevierea WIZZ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.