Ministrul Economiei Virgil Popescu a afirmat, întrebat joi la Eforie care sunt evoluţiile privind construirea Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, că prea mult timp am stat într-un aşa-zis acord cu o companie chineză, iar acestea trebuie să fie realizate cu parteneri din Uniunea Europeană şi NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Referitor la Reactoarele 3 şi 4, de un an de zile, poate chiar mai mult, spun ceea ce am şi realizat: practic, am stat prea mult şapte ani de zile închişi într-o aşa-zisă colaborare, într-un aşa-zis acord cu compania chineză, şi eu cred că Reactoarele 3 şi 4 trebuie construite, trebuie construite amândouă cu parteneri din Uniunea Europeană şi NATO. Iar cred că în urmă cu două luni am convocat Adunarea Generală a Acţionarilor la Nuclear Electrica, prin care am denunţat acordul cu compania chineză şi în prezent Consiliul de Administraţie al Nuclear Electrica lucrează la o nouă strategie şi o să vedeţi în curând unde vom ajunge. Îmi doresc Reactoarele 3 şi 4 cu parteneri din Uniunea Europeană şi NATO”, a declarat Virgil Popescu, întrebat joi la Eforie dacă cele două reactoare vor fi construite cu investitori chinezi sau cu alţi parteneri.

Ministrul Economiei a reinterat, întrebat despre Legea offshore şi dacă EXXON, OMV sau Lukoil o să dea curs unor proiecte, că este nevoie de o modificare a acestui act normativ în Parlament. 

„Referitor la Legea offshore, acelaşi lucru îl spun în continuare: dacă este nevoie de modificarea Legii offshore, aceasta nu se poate face decât în Parlament, iar vedeţi şi dumneavoastră în momentul de faţă ce Parlament există în acest moment, un Parlament care modifică ordonanţele Guvernului, un parlament care este superpopulist, un parlament care este împotriva românilor”, a explicat Popescu. 

El a adăugat că poate fi luată în discuţie o modificarea a Legii offshore după 6 decembrie, atunci când va fi ales alt Parlament.

„Nu putem vorbi de o modificare legislativă de o asemenea importanţă cu acest Parlament. După 6 decembrie, evident, când poate putem vorbi şi este cu totul altceva. Dacă vorbim de zăcământul Neptun Deep, dacă americanii de la Exxon doresc cu tot dinadinsul să plece din această zonă, îmi doresc ca Romgaz, compania naţională a statului român, să intre într-un consorţiu de exploatare şi are deja un consorţiu format cu compania poloneză de petrol şi gaze şi cu OMV Petrom”, a concluzionat Virgil Popescu. 

Ministrul Economiei a participat, alături de premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului Costel Alexe la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanţat din fonduri europene, eveniment care a avut loc joi în Eforie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.