Turiştii străini sosiţi anul trecut în România au cheltuit, în total, 5,6 miliard de lei (1,3 miliarde euro), sumă mai mare cu 28% faţă de cea calculată pentru 2014, în special ca urmare a numărului semnificativ mai mare de străini sosiţi în vizită, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
În 2014, turiştii străini au cheltuit în România 5,1 miliarde lei.

Cea mai mare contribuţie la creşterea încasărilor din turism ale România a provenit din creşterea puternică a numărurul de turişti, cu 53%, de la 1,91 milioane în 2014 până la 2,23 milioane, anul trecut.

Din totalul străinilor sosiţi în România, 47,9% au venit prin agenţii de turism, iar 29,5% şi‐au organizat singuri sejurul, arată statisticile oficiale. Cei mai mulţi străini au venit în România cu avionul, cu o pondere de 78,5% din totalul sosirilor.  Pe locul al doilea se situează  maşinile personale, cu 11,6% din total, în timp ce 9,4% dintre turiştii străini au ajuns în România cu autocarul. 

Turismul de afaceri a rămas predominant şi în 2015, fiind invocat de 55,9% dintre străinii sosiţi în România. Turismul de afaceri include atât sosirile pentru motive strict legate de business, cât şi participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şisau expoziţii.

În ianuarie 2016, numărul de turişti din România a crescut cu 16,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 581.300, pe fondul creşterii accelerate atât a numărului de vizitatori din străinătate, mai ales din Asia şi America, cât şi a turismului intern, arată datele publicate anterior de INS. 

 

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.