TikTok, platforma de socializare a grupului chinez ByteDance, a fost de acord să-şi retragă definitiv programul de recompense TikTok Lite din UE, pentru a respecta Legea privind serviciile digitale (DSA) a blocului, a declarat luni Comisia Europeană, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

TikTok Lite are un ”Program de recompensă” care permite utilizatorilor să câştige puncte în timp ce îndeplinesc anumite sarcini pe platformă, cum ar fi vizionarea videoclipurilor, aprecierea conţinutului, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture.

În aprilie, UE a cerut TikTok o evaluare imediată a riscurilor pe aplicaţie, la scurt timp după ce a fost lansată în Franţa şi Spania, din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul său potenţial asupra sănătăţii mintale a copiilor şi a utilizatorilor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Conform DSA, platformele online mari trebuie să raporteze UE riscurile potenţiale ale noilor funcţionalităţi înainte de a fi lansate şi trebuie să adopte măsuri eficiente pentru a aborda aceste riscuri.

Comisia Europeană a declarat că TikTok şi-a luat acum angajamente obligatorii din punct de vedere juridic de a retrage programul de recompense din UE şi de a nu lansa niciun alt program care ar eluda această decizie.

”Orice încălcare a angajamentelor ar echivala imediat cu o încălcare a DSA şi, prin urmare, ar putea duce la amenzi”, a spus Comisia.

O altă investigaţie, dacă TikTok a încălcat regulile de conţinut online menite să protejeze copiii şi să asigure publicitatea transparentă, este încă în desfăşurare, a adăugat instituţia. Această investigaţie a fost deschisă în februarie şi a expus platforma de socializare la riscul unei amenzi uriaşe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.