Producătorul japonez de piese electronice TDK a declarat luni că a dezvoltat cu succes un material pentru bateriile sale cu stare solidă, făcând o descoperire despre care estimează că ar putea oferi performanţe semnificativ mai mari pentru dispozitivele portabile, transmite CNBC.
Furnizorul Apple din Tokyo a spus că materialul pentru bateriile sale mici cu stare solidă are o densitate de energie estimată la 1.000 de waţi oră pe litru, sau Wh/l, care este de aproximativ 100 de ori mai mare decât densitatea de energie a bateriilor sale cu stare solidă convenţionale produse în masă de TDK.
Densitatea de energie se referă la cantitatea de energie stocată într-o regiune de spaţiu.
Bateriile cu stare solidă sunt privite ca o tehnologie care poate schimba jocul, deoarece pot stoca mai multă energie decât bateriile cu litiu-ion şi se pot încărca mai repede.
TDK a spus că inovaţia poate fi utilizată în diferite dispozitive care vin în contact direct cu corpul uman, inclusiv pentru căşti wireless, aparate auditive şi ceasuri inteligente.
Este aşteptat ca bateriile să fie produse dintr-un material integral ceramic, cu electrolit solid pe bază de oxizi şi anozi din aliaj de litiu.
TDK a spus că scopul său este să-şi folosească tehnologia pentru a înlocui bateriile monedă existente, un mic disc din oţel inoxidabil care furnizează energie dispozitivelor portabile, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind bateriile.
Unele dintre principalele caracteristici ale tehnologiei TDK includ utilizarea electroliţilor solizi pe bază de oxizi, despre care compania spune că îi face ”extrem de siguri”.
TDK spune că dimensiunea mai mică a bateriei şi capacitatea sa mai mare, capacitatea unui dispozitiv de a stoca sarcina electrică, înseamnă că pot contribui la dispozitive mai mici şi pot oferi un timp de funcţionare mai lung.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.