T-Mobile US va plăti 350 milioane de dolari şi va cheltui alte 150 milioane de dolari pentru securitatea datelor, în vederea închiderii unei investigaţii din Statele Unite legată de un atac cibernetic de anul trecut, care a compromis date aparţinând unui număr de aproximativ 76,6 milioane de persoane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acordul preliminar a fost depus la tribunalul federal din Kansas City, Missouri. Este nevoie ca acordul să fie aprobat de un judecător. Al doilea mare operator de telefonie mobilă din SUA a spus că aprobarea judecătorului ar putea veni până în decembrie.

T-Mobile a negat faptele greşite, inclusiv acuzaţiile că şi-a încălcat obligaţiile de a proteja informaţiile personale ale clienţilor şi ar avea o securitate inadecvată a datelor.

Compania cu sediul în Bellevue, Washington se aşteaptă la costuri de aproximativ 400 de milioane de dolari înainte de impozitare, în al doilea trimestru al acestui an, pentru acest acord.

T-Mobile a dezvăluit compromiterea datelor în august anul trecut, spunând la momentul respectiv că sunt afectaţi peste 47 de milioane de clienţi actuali, foşti şi potenţiali. Numărul a trecut în curând de 50 de milioane, iar T-Mobile a declarat în noiembrie că investigaţia sa a descoperit încă 26 de milioane de persoane ale căror informaţii personale au fost accesate.

T-Mobile a spus că informaţiile includ nume, adrese, date de naştere, date privind permisul de conducere şi numere de securitate socială.

Acordul convenit vineri a acoperit litigii la nivel naţional, combinând cel puţin 44 de procese colective propuse. Participanţii la procesele colective pot primi plăţi în numerar de 25 de dolari sau 100 de dolari în California, iar unii ar putea primi până la 25.000 de dolari pentru a acoperi pierderile, arată documentele. Ei vor primi, de asemenea, doi ani de protecţie împotriva furtului de identitate. John Binns, un american de 21 de ani care s-a mutat în Turcia cu câţiva ani mai devreme, şi-a asumat responsabilitatea pentru hacking, spunând că a străpuns apărarea T-Mobile după ce a găsit un router neprotejat pe internet, a relatat The Wall Street Journal în august anul trecut.

Avocaţii reclamanţilor pot solicita onorarii de până la 30%, sau 105 milioane de dolari, din acest acord, arată documentele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.