Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din Statele Unite şi-a extins o anchetă referitoare la defecte ale încuietorilor uşilor şi ferestrelor SUV-urilor Dodge ale grupului Stellantis la aproape 1 milion de vehicule, după raportarea unui deces legat de această problemă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai 2023, NHTSA a deschis o evaluare preliminară a 82.000 de SUV-uri Dodge Journey din modelul anului 2009.

Agenţia a declarat vineri că şi-a actualizat investigaţia la o analiză de inginerie care acoperă 992.000 de vehicule Journey din modelul anilor 2009 până în 2020.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

NHTSA a declarat că a deschis prima investigaţie după un raport despre o persoană care ar fi fost blocată şi ucisă în timpul unui incendiu al unui vehicul în Middleton, Wisconsin, în decembrie 2022.

Instituţia a spus că încă explorează cauza incendiului şi orice potenţială defecţiune a blocării uşii.

Autoritatea de reglementare a spus că au existat 19 incidente de funcţionare defectuoasă a uşilor şi ferestrelor, inclusiv cazul decesului în Wisconsin.

O analiză de inginerie este un pas necesar înainte ca NHTSA să poată cere o rechemare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.