Liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea a afirmat, la dezbatere „Ora Guvernului” unde a fost invitat ministrul de Finanţe Adrian Câciu de către grupul senatorial al USR, că au existat companii care au făcut profituri foarte mari, speculând situaţia de criză şi acele profituri trebuie să fie impozitate, pentru că nu este normal ca oamenii cu salarii mici sau din ce în ce mai mici să suporte costul crizei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Sigur că tema dezbaterii propusă de grupul USR era referitoare la taxa de solidaritate. Eu vreau să vă întreb – avem nevoie de etică în afaceri, avem nevoie de justiţie socială şi de responsabilitate, avem nevoie de echilibru în societate? Eu zic că da. Pentru că sunt în această sală mai mulţi colegi care cred în Milton Friedmann şi în ceea ce spunea el şi anume că singura responsabilitate socială a companiilor e aceea de a face profit. Am simplificat un pic tot citatul, dar între timp lucrurile au evoluat şi au evoluat, vorbind despre responsabilitatea socială a companiilor care înseamnă că ele trebuie să vină şi să fie parte activă a societăţii şi să dea mult mai mult decât acest simplu lucru de a face profit care poate pleca oriunde astăzi în toată lumea. Trebuie să întoarcă, prin etica companiei respective, celor care lucrează efectiv pentru ei sau zone din care provin sau ţării unde se face profitul”, a declarat Ştefan Radu Oprea, la dezbaterea din plenul Senatului.

El a mai spus că este normal ca aceste companii să fie alături de angajaţii care lucrează pentru ele sau de cei care le cumpără produsele şi de aceeal o taxă sau contribuţie de solidaritate este bine să existe.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Atunci vin şi vă întreb – atunci când avem o situaţie de criză şi sunt companii care fac profituri foarte mari speculând acea situaţie de criză, profituri mult mari în comparaţie cu media profiturilor pe care le-au avut înainte de criză şi îşi permiteau pe planul lor de afaceri să facă investiţii, ştiţi tot marketingul pe care îl are o astfel de companie mare şi care se poziţionează pentru a arăta cât de implicaţi sunt în viaţa societăţii. Acele profituri foarte mari trebuie să fie impozitate. Nu este normal ca nu doar profiturile să fie privatizate şi pierderile să fie socializate. Nu este normal ca oamenii care au salarii mici sau salarii din ce în ce mai mici să fie cei care ţin tot costul crizei. Este normal ca şi companiile să fie alături de cei care lucrează, sunt în echipa lor sau care le cumpără produsele. Şi atunci o taxă, o contribuţie dacă vreţi mai degrabă de solidaritate, într-o perioadă de criză, cred că face bine în oricare societate care vrea să aibă un parteneriat corect între mediul de afaceri şi cetăţeni. De aceea spun, ca social-democrat, că fără justiţie socială, fără echilibru în societate, lucrurile nu vor funcţiona bine niciodată. Sigur că este o temă care vine în sprijinul politicilor sociale cu care noi am venit la guvernare şi împreună cu partenerii de coaliţie le-am implementat, vorbim aici despre pachetul „Sprijin pentru România” şi efectele bune le-aţi văzut cu toţii, iar fără sprijinul Ministerului de Finanţe astfel de politici publice nu ar fi putut fi implementate”, a completat Oprea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.