Procurorul general al statului California a anunţat marţi că a dat în judecată Uber şi Lyft pentru că încadrează şoferii drept contractori independenţi şi nu ca angajaţi, evitând protecţia care ar trebui să le fie asigurată la locul de muncă precum şi acordarea de beneficii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mai multe oraşe din California s-au alăturat acestei acţiuni în instanţă, afirmând că această încadrare incorectă îi afecteză pe angajaţi, firmele care respectă legea, pe contribuabili şi societatea în ansamblul ei.

Acţiunile Uber şi Lyft au scăzut temporar în urma anunţului referitor la proces, făcut de procurorul general prin intermediul unei conferinţe de presă susţinută online.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Uber şi Lyft nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Companiile au anunţat în trecut că şoferii lor sunt încadraţi corect drept contractori independenţi, precizând că majoritatea nu doresc să fie consideraţi angajaţi pentru că apreciază flexibilitatea muncii în funcţie de cerere.

Procurorul general al Californiei, Xavier Becerra, a declarat că şoferii Uber şi Lyft sunt privaţi de protecţii de bază, între care concediul medical şi plata pentru orele suplimentare lucrate.

”Uneori este nevoie de o pandemie care să ne scuture să realizăm ce înseamnă cu adevărat şi cine suportă consecinţele. Şoferii Uber şi Lyft care au contractat noul coronavirus sau şi-au pierdut locul de muncă realizează rapid ce pierd”, a spus Becerra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.