Shanghai Zhenhua Heavy Industries (ZPMC) a spus duminică că macaralele sale nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea cibernetică, după ce comisii din Congresul SUA au pus sub semnul întrebării activitatea companiei de stat chineze privind macaralele cu destinaţie în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comisiile de securitate ale Camerei Reprezentanţilor, care examinează instalarea de către ZPMC a echipamentelor grupului de inginerie elveţian ABB pe macaralele destinate porturilor din SUA, au invitat în ianuarie directorii ABB la audieri publice pentru a clarifica relaţia companiei cu ZPMC, despre care au spus că a ridicat ”preocupări semnificative”.

”ZPMC ia în serios preocupările SUA şi consideră că aceste rapoarte pot induce cu uşurinţă publicul în eroare fără o examinare factuală suficientă”, a spus într-un dosar, referindu-se la ancheta comisiilor de securitate internă şi de concurenţă strategică.

”Macaralele furnizate de ZPMC nu prezintă un risc de securitate cibernetică pentru niciun port”, se arată în comunicat.

ABB a declarat că şi-a vândut echipamentele de control şi electrificare multor producători de macarale, inclusiv unor companii chineze, care, la rândul lor, au vândut macarale direct în porturile din SUA.

SUA şi China, cele mai mari economii ale lumii, se acuză frecvent reciproc de atacuri cibernetice şi spionaj industrial.

Anul acesta, Washingtonul a declarat că a perturbat o operaţiune de spionaj cibernetic din China care vizează infrastructura SUA şi că investighează importurile de vehicule din China pentru riscuri de securitate naţională.

Anterior, a interzis echipamentele companiilor de telecomunicaţii chineze.

ZPMC a spus că macaralele pe care le furnizează sunt folosite în porturi din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, şi respectă standardele internaţionale şi legile şi reglementările aplicabile.

Listat la Bursa de Valori din Shanghai, ZPMC este unul dintre cei mai mari producători de echipamente portuare din lume, deţinând o flotă de peste 20 de nave de transport, potrivit site-ului său.

ABB generează 16% din vânzările sale din China, pe locul doi după piaţa din SUA, cu 24%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.