Samsung Electronics a primit câteva reclamaţii privind deteriorarea ecranelor unor telefoane pliabile Galaxy Fold distribuite ca mostre pentru testare, ceea ce ar putea duce la o intrare dificilă pe piaţă a dispozitivului mobil care costă 1.980 de dolari, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Galaxy Fold, care va fi introdus pe piaţa americană pe 26 aprilie, seamănă cu un telefon obişnuit, dar se deschide ca o carte pentru a crea un al doilea ecran de mărimea unei tablete mici, de 7,3 inci (18,5 cm).

Modelul, care are un echivalent fabricat de Huawei Technologies, Mate X, a fost considerat ca fiind viitorul, într-un domeniu care a cunoscut puţine surprize după lansarea iPhone de către Apple, în 2007.

Cu toate acestea, jurnaliştii care au evaluat mostrele au raportat disfuncţionalităţi după doar câteva zile de utilizare.

”Vom analiza cu atenţie aceste aparate...pentru a stabili cauza problemelor”, a anunţat Samsung într-un comunicat.

Acţiunile Samsung au închis joi în scădere cu 3,1%, în timp ce piaţa a coborât cu 1,43%.

Disfuncţionalităţile au readus în atenţie cazul telefonului Galaxy Note 7, de acum trei ani. Bateriile şi problemele de proiectare ale Note 7 au dus la aprinderea sau explozia unora dintre telefoane, iar Samsung a fost nevoită de recheme şi să scoată telefoanele de la vânzare.

Rechemarea Galaxy Note 7 a şters aproape tot profitul diviziei de telefoane a Samsung, în trimestrul trei din 2016.

În cazul Fold, analiştii au spus că disfuncţionalităţile telefonului nu sunt surprinzătoare. Mai mult decât atât, designul de pliere în interior a ecranului va fi probabil mai puţin durabil decât soluţia Huawei, de pliere în exterior, consideră analiştii.

Jurnaliştii care au testat Galaxy Fold au scris miercuri pe Twitter despre situaţii în care ecranul telefonului fie s-a crăpat fie a început să pâlpâie.

”Ecranul telefonului meu Galaxy Fold este complet stricat şi nu mai poate fi folosit, după numai două zile. Este greu de spus dacă problema este răspândită sau nu”, a scris pe Twitter un jurnalist al Bloomberg, Mark Gurman.

Gurman a înlăturat o folie din plastic de pe ecran care nu ar fi trebuit să fie scoasă, iar telefonul nu a  mai funcţionat corect după aceea, a scris reporterul pe Twitter.

Pe un ambalaj al telefonului există avertismentul scris cu litere mari ca folia din plastic să nu fie scoasă, arată un tweet al unui alt beneficiar de mostră.

Samsung a precizat joi că înlăturarea foliei protectoare poate deteriora telefonul şi că va informa clar clienţii despre această problemă.

Dieter Bohn, editor şef la The Verge, a spus că ”o mică umflătură” a apărut pe îndoitura telefonului, iar Samsung i-a înlocuit aparatul fără să explice problema.

Bohn a spus că nu a scos folia protectoare.

Un editor al CNBC.com, Steve Kovach, a publicat pe Twitter un video unde se vede că ecranul telefonului său pâlpâie după ce l-a utilizat o singură zi.

Samsung a anunţat că intenţionează să fabrice cel puţin un milion de telefoane Fold, dintr-un total de 300 de milioane de telefoane pe care le produce anual. Compania sud-coreeană a închis precomenzile din cauza cererii mari.

Joi, Samsung a precizat pentru Reuters că data stabilită pentru lansare nu a fost modificată după informaţiile referitoare la defecţiuni.

”Cred că randamentul telefoanelor se va îmbunătăţi în timp, iar telefoanele vor deveni mai bune”, a declarat un analist la NH Investment & Securities, Lee Kyu-ha. Acesta a spus însă că nu  ştie dacă Samsung poate rezolva complet problema ecranelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.