Producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, anunţă delistarea şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange plc (Bursa de Valori din Londra).
”Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA informează acţionarii şi investitorii cu privire la intrarea în vigoare a delistării Certificatelor Globale de Depozit (Global Depositary Receipts - "GDR-urile") de pe segmentul standard de listare al Listei Oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange plc (Bursa de Valori din Londra). Urmare a raportului curent din data de 25 septembrie 2024, societatea anunţă prin prezentul că: (i) toate certificatele globale de depozit emise conform Regulamentului S din Legea privind Valorile Mobiliare din Statele Unite ale Americii (ISIN: US83367U2050) (Simbol tranzacţionare: SNGR); şi (ii) toate certificatele globale de depozit emise conform Regulii 144A prevăzută de Legea privind Valorile Mobiliare din Statele Unite ale Americii (ISIN: US83367U1060) (Simbol tranzacţionare: SNG1), (împreună, "GDR-urile"), reprezentând acţiuni ordinare ale societăţii având o valoare nominală de 1 leu fiecare, un GDR reprezentând o acţiune, sunt, începând de astăzi ora 8:00 a.m. (ora Regatului Unit), delistate de pe Lista Oficială a Autorităţii de Conduită Financiară, iar tranzacţionarea GDR-urilor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori din Londra a încetat”, informează compania într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Cel mai mare acţionar al Romgaz, cu un pachet de 70% din acţiuni, este statul român prin Ministerul Energiei.
Romgaz are o capitalizare de 19,81 miliarde de lei. Cifra de afaceri a scăzut în primele nouă luni cu 17,33%, la 5,62 miliarde lei, iar profitul net a urcat cu circa 5%, la 2,27 miliarde lei.
Producţia de gaze naturale realizată în primele nouă luni ale anului a fost de 3,67 miliarde metri cubi, fiind cu 4,46%, respectiv 156,96 milioane mc, mai mare decât producţia înregistrată în perioada similară a anului 2023. Cantitatea de energie electrică produsă în primele nouă luni din 2024 a fost de 729,675 GWh, cu 13,75% mai mare (88,209 GWh) faţă de perioada similară a anului trecut.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.