Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, anunţă că reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă a fost reconectat la sistemul energetic naţional după o deconectare automată survenită în seara zilei de 19 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la sistemul energetic naţional după o deconectare automată survenită în seara zilei de 19 iulie 2024. Incidentul nu a avut niciun impact asupra securităţii nucleare”, anunţă compania.

Reconectarea s-a realizat conform procedurilor aplicabile, în condiţii de siguranţă, fără a afecta securitatea nucleară, personalul sau populaţia, precizează compania.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Profitul net al Nuclearelectrica a scăzut în primul trimestru al anului cu 26,5%, la 563,27 milioane lei, în timp ce veniturile din exploatare s-au diminuat cu 43,1%, la 1,2 miliarde lei, faţă de primul trimestru din 2023.

Producţia brută de energie electrică a celor două unităţi operaţionale ale CNE Cernavodă a fost de 3.000.292 MWh în trimestrul I 2024.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 14,32 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% din producţia totală de energie fără CO2 din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.