Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a anunţat luni că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a autorizat RCS&RDS să continue să aplice anumite suprataxe, pentru un an, pentru unele servicii de roaming furnizate propriilor clienţi aflaţi în interiorul Spaţiului Economic European (SEE), drept urmare şi în interiorul Uniunii Europene.
”Autorizarea primită de la ANCOM este valabilă timp de 12 luni începând cu 1 iulie 2018”, arată compania într-un comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
De altfel, ANCOM a anunţat în iunie anul trecut că RCS&RDS a cerut să perceapă utilizatorilor o suprataxă de sustenabilitate, pentru că nu poate susţine comercial furnizarea „Roam like at home”, care tarifează consumatorul pentru serviciul de roaming în UE/SEE ca şi cum ar fi un consum efectuat în ţară, în afara propriei reţele.
”Prin decizie emisă în data de 29 iunie 2018, pentru a-i permite să continue să recupereze costurile de furnizare a serviciilor de roaming şi să menţină tarifele pentru serviciile oferite în România, în conformitate cu reglementările europene privind roaming-ul, ANCOM a aprobat cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienţi anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale, pentru serviciile de roaming în SEE, fără a se depăşi valorile de mai jos: 0,0208 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienţi, 0,0091 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienţi (valoare care va putea să varieze în funcţie de modificările ce vor fi aduse prin legislaţia europeană), 2,97 euro/GB (0,00297 euro/MB), fără TVA”, arată un comunicat transmis de companie luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
RCS&RDS precizează că va aplica suprataxele de la prima unitate de consum furnizată propriilor clienţi în roaming în interiorul SEE.
Începând cu data de 15 iunie 2017, utilizatorul este tarifat pentru serviciul de roaming în UE/SEE ca şi cum ar fi un consum efectuat în România, în afara propriei reţele, în măsura în care acesta nu depăşeşte limitele unei utilizări rezonabile. Spaţiul Economic European (SEE) cuprinde statele membre ale Uniunii Europene (UE), la care se adaugă Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.
Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a realizat în primele trei luni ale anului un profit net de 14,8 milioane euro, cu 6% mai mic decât rezultatul net raportat în perioada ianuarie-martie 2017, în valoare de 15,8 milioane euro.
Veniturile, cu excepţia veniturilor între segmente si alte venituri, pentru perioada de trei luni încheiată la 31 martie, a fost de 232,8 milioane euro, faţă de 226,7 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată la 31 martie 2017, în creştere cu 2,7%.
Digi Communications Grup include Digi Communications NV, RCS&RDS SA şi entităţile afiliate acesteia.
Grupul furnizează servicii de telecomunicaţii pentru cablu TV (televiziune prin cablu), servicii de internet fix şi mobil şi date, telefonie fixă şi mobilă şi televiziune prin satelit direct în casă în România, Ungaria, Spania şi Italia. Cea mai mare societate operaţională din grup este RCS&RDS.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.